Νύχτες Πρεμιέρας: Συνέντευξη Τύπου.

Θανάσης Γεντίμης  |  13-09-2008
Νύχτες Πρεμιέρας: Συνέντευξη Τύπου.

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μπήκαμε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στην τελική ευθεία για την έναρξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κύριος Πέτρος Αντωνιάδης και ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κύριος Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Στην εισαγωγή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, σημείωσε: "Περιμένουμε καινούργια πράγματα. Για 14 χρόνια οι πολίτες ανανεώνουν το ραντεβού τους με τον κινηματογράφο. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ξεγυμνώνει τη μαύρη πτυχή του αθλητισμού, το ντόπινγκ, έχει ταυτόχρονα και άρωμα γυναίκας έντονο..." ενώ κατέληξε με την προτροπή "Σηκωθείτε από τους καναπέδες, γιατί οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι εδώ κι είναι ένα ιδανικό ερέθισμα. Καλή επιτυχία!"

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Κύριος Πέτρος Αντωνιάδης, επεσήμανε ότι όπως πέρσι, έτσι και φέτος, έτσι και κάθε χρονιά που θα έρθει, "Το βάρος στην επιλογή του προγράμματος του Φεστιβάλ δίνεται όχι στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα."

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε το λόγο και ανέφερε τα σημαντικά σημεία της φετινής διοργάνωσης, εξηγώντας ότι η τάση του 14ου Φεστιβάλ είναι προς την ανεξαρτησία και την καινοτομία. Από τη φετινή διοργάνωση ξεχώρισε την Ενότητα Καθαροί Αγώνες, όπου με αφορμή το ντόπινγκ θίγεται το ζήτημα του 'αθλητικού ιδανικού' και το αφιέρωμα στην εκπαίδευση, με τίτλο Διαγωγή Μήδεν, που διατρέχει τις ενότητες του φεστιβάλ λέγοντας ότι "μας αξίζει να γνωρίσουμε τους μικρούς ανθρώπους που θα διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια".

Ο κ. Ανδρεαδάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο Αφιέρωμα Do It Yourself Cinema, το οποίο χαρακτήρισε ως σινεμά του αύριο, με ταινίες ανεξάρτητες, αυτοσχέδιες, φτηνές και δημιουργικά επιθετικές. Αναφέρθηκε ακόμα σε highlights του φετινού προγράμματος, των 100 μεγάλου και 50 μικρού μήκους ταινιών. Για πρώτη φορά φέτος, τμήματα του προγράμματος θα παρουσιάζονται με ειδικές 'εισαγωγές' στο κοινό. Για παράδειγμα οι ταινίες της Albertina Carri με μικρά βίντεο που έφτιαξε η ίδια, αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, μια και λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης δε θα μπορέσει να έρθει στην Αθήνα.

Η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, με προβολή της ταινίας «Entre les Murs» του Laurent Cantet (είσοδος για τους τυχερούς κατόχους προσκλήσεων). Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, με την τελετή λήξης, την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας «Happy Go Lucky» του Mike Leigh. Τα ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ με τις 'Νύχτες Πρεμιέρας' ξεκινούν στις 18 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1 & 2.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.