Προβλήματα Στα Γυρίσματα Του Angels And Demons.

Θανάσης Γεντίμης  |  20-06-2008
Προβλήματα Στα Γυρίσματα Του Angels And Demons.

Ο σκηνοθέτης Ron Howard, ο Tom Hanks και ο Ewan McGregor βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες στην Ιταλία για τα γυρίσματα του «Angels And Demons». Το βέβαιο είναι πως όλοι θα θυμούνται για καιρό τις περιπέτειες που συνάντησε η παραγωγή της ταινίας στη Ρώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του Ιούνη, τα μεγάλα φορτηγά του συνεργείου της ταινίας είχαν μπλοκάρει την είσοδο μίας εκκλησίας που είχε προγραμματιστεί ένας γάμος. Όταν η νύφη έφτασε στο χώρο και αντιλήφθηκε το πρόβλημα πανικοβλήθηκε, όμως τη λύση έδωσε ο Tom Hanks αποδεικνύοντας τους καλούς του τρόπους. Διέκοψε το γύρισμα, βοήθησε τη νύφη να περάσει από τα κάγκελα και τα άλλα εμπόδια, συνοδεύοντάς την μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας όπου γνώρισε τον γαμπρό και τους υπόλοιπους συγγενείς. Οι πληροφορίες μάλιστα ήθελαν τον Hanks να κρατά ο ίδιος την ουρά του φορέματός της για να μην λερωθεί περνώντας από τα καλώδια του συνεργείου.

Πριν από λίγες ημέρες όμως η παραγωγή 'σκόνταψε' σε ένα σημαντικότερο εμπόδιο, όταν η επισκοπή της Ρώμης απαγόρευσε τα γυρίσματα στο εσωτερικό δύο ιστορικών ναών: στη Santa Maria del Popolo and Santa Maria della Vittoria. Πρόκειται για δύο σημαντικούς ναούς της Ρώμης, στους οποίους περιλαμβάνονται έργα του Καραβάτζιο, γλυπτά του Μπερνίνι, καθώς και ένα παρεκκλήσι που έχει σχεδιάσει ο Ραφαήλ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, η άρνηση οφείλεται στο γεγονός ότι "πρόκειται για μια ταινία που μιλά για θρησκευτικά θέματα με τρόπο που αντιτίθεται στις κοινές θρησκευτικές αντιλήψεις".

Όμως επισκοπή της Ρώμης δεν θα εμποδίσει τα γυρίσματα έξω από τις εκκλησίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "θα βοηθούσαμε να δημιουργήσουν μια ταινία που να είναι μεν όμορφη, αλλά που να μην έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις μας". Όπως είναι φυσικό μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ron Howard ζήτησε την άμεση κατασκευή αντίστοιχων σκηνικών σε στούντιο του Hollywood, ενώ η χώροι του Βασιλικού Παλατιού στην Caserta θα υποκαταστήσουν αντίστοιχους χώρους του Βατικανού.

Θυμίζουμε πως το «Angels And Demons» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Dan Brown, η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται πριν από το «The Da Vinci Code». Αυτή τη φορά ο καθηγητής Robert Langdon (Tom Hanks) αναζητά την πιο ισχυρή πηγή ενέργειας στον πλανήτη, ανακαλύπτοντας μια συνομωσία που φτάνει μέχρι το Βατικανό. Η ταινία έχει ήδη 'κλειδώσει' την πρεμιέρα της για τις 13 Μαϊου του 2009.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.