Υπέγραψε ο Del Toro για το Hobbit.

Θανάσης Γεντίμης  |  27-04-2008
Υπέγραψε ο Del Toro για το Hobbit.

Μετά από μια μακρά περίοδο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, είναι πλέον επίσημο: ο Guillermo Del Toro («Hellboy», «Pan's Labyrinth») υπέγραψε για να αναλάβει την σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς του 'Hobbit'. Για όσους (λίγους) δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα βιβλίο του J.R.R. Tolkien, που εξιστορεί τις περιπέτειες του Bilbo Baggins και τοποθετείται χρονολογικά πριν την τριλογία του «Lord Of The Rings», παρότι μπορεί να διαβαστεί και ως ανεξάρτητο έργο. Το σενάριο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της συγγραφής και ο Del Toro θα συνεισφέρει ουσιαστικά ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα τριάδα σεναριογράφων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των συμπαραγωγών MGM και New Line Cinemas το project θα οδηγήσει σε δύο ταινίες εκ των οποίων η πρώτη θα είναι το ίδιο το βιβλίο και η δεύτερη πιθανότατα θα αφορά μια ιστορία 'γέφυρα' από το Hobitt στο Lord Of The Rings με βάση το πλούσιο γραπτό υλικό που άφησε ο Tolkien. Εάν τα γυρίσματα ξεκινήσουν μέσα στο 2009 θεωρείται εφικτή η κυκλοφορία των δύο ταινιών είναι το 2010 και 2011 αντίστοιχα. Το σίγουρο είναι πως τα γυρίσματα θα γίνουν στη Νέα Ζηλανδία ενώ ο σκηνοθέτης της τριλογίας του «Lord Of The Rings», Peter Jackson, θα έχει αυτή τη φορά αποκλειστικά ρόλο παραγωγού.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.