Τα Βραβεία του 9ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Θανάσης Γεντίμης  |  13-04-2008
Τα Βραβεία του 9ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου με μια λιτή τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, το 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Στον κατάμεστο «Απόλλωνα» ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Alain Fohr και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ κ. Nicolas Peyre ευχαρίστησαν το κοινό για την υποδοχή που επιφύλαξε στο Φεστιβάλ. Σύντομες ευχαριστίες απεύθυναν ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κος Γιώργος Χωραφάς και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Όπως κάθε χρονιά το βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στη ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές γνώμες του κοινού. Νικήτρια φέτος η ταινία «Les Chansons D'Amour» (Τα Τραγούδια Της Αγάπης) του Christophe Honore, ο οποίος βρέθηκε στην αίθουσα και παρέλαβε το βραβείο του. Το Βραβείο της Πόλης των Αθηνών ψηφίστηκε από μια η επιτροπή νέων Γαλλόφωνων σινεφίλ και απονεμήθηκε στην ταινία «Voleurs De Chevaux» (Κλέφτες Αλόγων) του Βέλγου Μιcha Wald.

Το 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσίασε φέτος στην Αθήνα 46 ταινίες στη πλειοψηφία τους παραγωγής 2007 και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τις προβολές παρακολούθησαν πάνω από 20.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού δίνεται πλέον για την άνοιξη του 2009 για την δέκατη και επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.