Ο Ντετέκτιβ Marlowe Επιστρέφει!

Θανάσης Γεντίμης  |  15-09-2007
Ο Ντετέκτιβ Marlowe Επιστρέφει!

Πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής Strike Entertainment, προκάλεσε το ενδιαφέρον των φίλων του ντετέκτιβ Philip Marlowe και των film noire εν γένει. Ο Frank Miller («300») θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά μιας ιστορίας του Raymond Chandler, με τον Clive Owen στον πρώτο ρόλο. Η εταιρία φιλοδοξεί αυτή η ταινία να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς ταινιών με τον ίδιο ήρωα στο προσεχές μέλλον.

Στο παρελθόν αρκετές ιστορίες του Raymond Chandler έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, όμως το 'Trouble is My Business' δεν βρήκε ποτέ το δρόμο του για τις σκοτεινές αίθουσες. Πάνω σε αυτό το βιβλίο θα βασιστεί το project του Frank Miller για λογαριασμό της Universal.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση της εταιρίας η επιλογή αυτή έγινε καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά όπως καθηλωτική αφήγηση, έντονους διαλόγους και φυσικά τον ντετέκτιβ Marlowe να λύνει υποθέσεις, να σπάει κεφάλια και να συγκινεί femme fetale στο Λος Αντζελες του 1940.

Θυμίζουμε πως ταινίες όπως οι: «The Long Goodbye» (1999), «The Big Sleep» (1999) και «Lady In The Lake» (1999) έχουν βασιστεί σε βιβλία του Raymond Chandler, ενώ ο ίδιος έχει γράψει και κινηματογραφικά σενάρια ανάμεσα στα οποία και για το κλασσικό «Strangers On A Train» του Alfred Hitchcock.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.