Κι' όμως μυρίζει... Νοέμβρης!

Θανάσης Γεντίμης  |  28-06-2007
Κι

Στην Ελλάδα της 'τελευταίας στιγμής', αποτελεί είδηση το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει ήδη ξεκινήσει τις εντατικές προετοιμασίες για την 48η διοργάνωσή του, το διάστημα 16 - 25 Νοεμβρίου 2007. Έτσι έχουμε και επισήμως μια πρώτη εικόνα από τις ταινίες που έχουν επιλεχθεί να συμμετάσχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό του τμήμα.

Τρεις νέες ταινίες θα συμπεριληφθούν στο Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα, οι οποίες ξεχωρίζουν για την σκηνοθετική δεξιοτεχνία και την δύναμη της κινηματογραφικής τους γλώσσας. Οι ταινίες αυτές είναι:

Το «Ano Una», σκηνοθετημένο από τον Μεξικανό Jοnas Cuaron (γιο του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Alfonso Cuaron), συνδυάζει την φωτογραφία με την κινούμενη εικόνα, σε ένα ευρηματικό κινηματογραφικό ντεμπούτο. Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία για τον έρωτα στην ηλικία της αθωότητας, με επιρροές από το «La Jetee» του Chris Marker.

Το «La Influencia», του πρωτοεμφανιζόμενου Ισπανού Pedro Aguilera, είναι ένα οικογενειακό ψυχόδραμα, με πρωταγωνιστές μια ανύπαντρη φτωχή μητέρα και τα δυο παιδιά της. Η ταινία καταφέρνει χωρίς διδακτικό τόνο να καταδείξει τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας ανισοτήτων. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Jaime Romand?a της εταιρείας Mantarraya, που στήριξε τις ταινίες που σηματοδότησαν την αναγέννηση του Μεξικανικού κινηματογράφου.

Τέλος το «PVC-1» που ξεχώρισε στις Κάννες, μια δημιουργία από τον 29χρονο Έλληνα Σπύρο Σταθουλόπουλο που ζει στις ΗΠΑ και την Κολομβία. Η ταινία αφηγείται σε ένα εντυπωσιακό μονοπλάνο 81 λεπτών μια συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ήρωες της ταινίας είναι τα μέλη μιας οικογένειας που δέχονται επίθεση από ομάδα τρομοκρατών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, τοποθετούν εκρηκτική ύλη PVC γύρω από τον λαιμό της μητέρας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.