Το Digitalwave Στην Αθήνα

Θανάσης Γεντίμης  |  08-01-2007

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία του Φεστιβάλ με το Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από 11 εως 17 Ιανουαρίου 2007, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Prince Filmcenter (Λ. Συγγρού 106, Φιξ).

Το 'νεογέννητο' DigitalWave αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με θέρμη, τόσο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους ίδιους τους κινηματογραφιστές, όσο και από το κοινό, κάτι που απέδειξε εμπράκτως πως η χρονική συγκυρία της δημιουργίας του δεν ήταν τυχαία. Το καινούριο αυτό τμήμα, έδωσε σε όλους τους νέους σκηνοθέτες, αλλά και σε όσους αισθάνονται νέοι, ένα απαραίτητο βήμα, υπαγορευμένο από τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στο παγκόσμιο κινηματογραφικό σκηνικό.

Για το 2006, το βραβείο Ψηφιακός Αλέξανδρος του DigitalWave, απέσπασε η ταινία του Ευάγγελου Γιοβάνη, «Land of Nod». Η κριτική επιτροπή του πρώτου DigitalWave, τίμησε επίσης, με 4 ισότιμες εύφημες μνείες, τις ταινίες «α» των Γιώργου Λουκάκου και Μαντλέν Ακτύπη, «Έρημος Και Μόνος Για Να Μου Φύγει Ο Πόνος» του Νίκου Αλευρά, «Όνειρα Θερινής Επαρχίας» του Γιώργου Ακσεχερλίδη και «Μια Ροζ Παραμάνα» του Νίκου Πομώνη. Η ταινία του Γιώργου Ακσεχερλίδη Όνειρα Θερινής Επαρχίας, απέσπασε και το Βραβείο Κοινού Jameson του τμήματος.

Στον Μικρόκοσμο, όπως και στο 47ο ΦΚΘ, η αυλαία θα ανοίξει με τα φιλμ «Οι περιπέτειες Του Βιλλάρ» (1924) του Ζόσεφ Χεπ και «Ο Μάγος Της Αθήνας» (1931) του Αχιλλέα Μαδρά - σε αποκατεστημένες κόπιες από την Ελληνική Ταινιοθήκη - με τη συνοδεία ζωντανής, ηλεκτρονικής μουσικής από τον συνθέτη και παραγωγό Peekay Tayloh. Εκτός από τις 11 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του DigitalWave, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, θα προβληθεί η ταινία «Μεταμόρφωση» του Κώστα Σφήκα, ως φόρος τιμής σε έναν από τους πρώτους Έλληνες δημιουργούς που πειραματίστηκαν με τα νέα μέσα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.