Τελική Ευθεία για τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Θανάσης Γεντίμης  |  10-08-2006

Λιγότερος από ενάμισης μήνας απομένει για την έναρξη του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και, στα κεντρικά σημεία της πόλης, η αφίσα της φετινής διοργάνωσης κάνει την εμφάνισή της.

Πάνω σ' ένα βαθύ μπλε φόντο που παραπέμπει στο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας λίγο μετά το πέρας του καλοκαιριού, ο δημιουργός της, Σάκης Στριτσίδης, σχεδιάζει μια ανθρώπινη μορφή που μπορεί να ανήκει σ' ένα θεατή όσο και σ΄ έναν δημιουργό. Αυτό που έχουν κοινό οι δύο πλευρές, ο καλλιτέχνης και το κοινό, είναι η αγάπη για το μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Σκοπός του σχεδιαστή είναι να προβάλει το «παράδοξο» στη ζωή, στην τέχνη και στην πόλη ενώ, παράλληλα, αποτίνει με τη δημιουργία του φόρο τιμής στον σπουδαίο Βέλγο ζωγράφο Ρενέ Μαγκρίτ.

Με πολυαναμενόμενες ταινίες καταξιωμένων δημιουργών όπως το «Volver» του Pedro Almodovar, η «The Black Dahlia» του Brian De Palma και τα «Lights in the Dusk» του Aki Kaurismaki, τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ των Καννών «Red Road», της Andrea Arnold και «Shortbus», του John Cameron Mitchell, τις καλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και με σημαντικά αφιερώματα, όπως το Αφιέρωμα στον Preston Sturges και το Αφιέρωμα στις Ταινίες-Σταθμούς του Queer Cinema, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» κλείνει ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για δώδεκα ξεχωριστά κινηματογραφικά βράδια από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.