O Yann Tiersen Στην Ελλάδα

Θανάσης Γεντίμης  |  15-05-2006

Ο Yann Tiersen, ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συνθέτες έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες στην Μονή Λαζαριστών και στο θέατρο του Λυκαβηττού. Αξιος διάδοχος της αισθητικής των Nino Rota, Nicola Piovani, Eric Satie, έχει επηρεαστεί από τα σημαντικότερα κινήματα της σύγχρονης λυρικής μουσικής και έχει δημιουργήσει μια απολύτως προσωπική γραφή που φέρνει την υψηλής αισθητικής μουσική κοντά στον απλό ακροατή.

Ο Yann Tiersen θεωρείται ίσως ο πιο λυρικός ευρωπαίος συνθέτης. Το μεγάλο κοινό τον γνώρισε μέσω της υπέροχης μουσικής που έγραψε για τις ταινίες «Amelie» του Jean-Pierre Jeunet και «Goodbye Lenin!» του Wolfgang Becker. Όμως ο Γάλλος δημιουργός διαθέτει μια πορεία στο χώρο με έργα που το κοινό σιγά σιγά αρχίζει να γνωρίζει. Έτσι, ύστερα από εξαιρετικές δουλειές, όπως είναι τα 'Absente' και 'C' Etait Ici', το πιο ώριμο άλμπουμ της καριέρας του, με τίτλο 'Retrouvailles', είναι γεγονός.

Στην «Retrouvailles tour» ο ίδιος βρίσκεται πάνω στην σκηνή τραγουδώντας και παίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο κιθάρα και βιολί, ενώ η μπάντα που τον συνοδεύει αποτελείτε από έναν μπασίστα, έναν ντράμερ, έναν κιθαρίστα. Την ορχήστρα συμπληρώνει το Martenot's wave, ένα όργανο προάγγελος του συνθεσάιζερ το οποίο χρησιμοποιείται σπάνια.

Ο Yann Tiersen θα βρίσκεται την Τρίτη 13 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών (21.30). Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 Ευρώ (πάνω διάζωμα) και 40 Ευρώ (κάτω διάζωμα) και η προπώληση γίνεται σε Ολύμπιον, Ticket House και Metropolis. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το ραντεβού είναι στο Θέατρο Λυκαβηττού (21.30) με εισιτήριο των 35 Ευρώ, ενώ η προπώληση να γίνεται σε Metropolis και Ticket House.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.