Ο Francis Ford Coppola στη Θεσσαλονίκη;;;

Θανάσης Γεντίμης  |  24-10-2005

Φέτος, το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ενώσει δυο σημαντικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν διακριθεί σε διαφορετικούς τομείς της κινηματογραφικής δημιουργίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο των Vittorio Storaro και Dean Tavoularis. Η πρώτη φέρει τον τίτλο ΑΓράφοντας με το ΦωςΑ και αποτελείται από επεξεργασμένες φωτογραφίες του έργου του βραβευμένου (τρις) με Oscar κινηματογραφιστή Vittorio Storaro, πολλές από τις οποίες σε γιγαντιαία κλίμακα. Η δεύτερη που αφορά στον επίσης βραβευμένο με Oscar σκηνογράφο Dean Tavoularis περιλαμβάνει storyboards, σκίτσα, αρχιτεκτονικά σχέδια και μακέτες σκηνικών σε χαρτί ιχνογραφίας, σχέδια κοστουμιών καθώς και έργα ζωγραφικής του ιδίου

Με αφορμή τις δύο αυτές εκθέσεις, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης μια Ειδική Προβολή της βραβευμένης ταινίας του Francis Ford Coppola «Αποκάλυψη τώρα: Redux», στην δημιουργία της οποίας συνεργάστηκαν οι Storaro και Tavoularis. Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί στον Vittorio Storaro ο Χρυσός Αλέξανδρος, ενώ θα τιμηθούν ο Dean Tavoularis και ο Francis Ford Coppola, στενός συνεργάτης και των δύο δημιουργών. Σημειώνουμε πως ο σπουδαίος 66χρονος δημιουργός έχει προσκληθεί να παραστεί στην εκδήλωση μαζί με την κόρη του, σκηνοθέτιδα Sophia Coppola. Δεν μένει παρά να ευχηθούμε οι συνθήκες να επιτρέψουν την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την ταινία Αποκάλυψη τώρα, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Βιτόριο Στοράρο θα προβληθούν και οι ταινίες: «Goya In Bordeaux» του Carlos Saura, «Tosca» του Giuseppe Patroni Griffi, «Mirka» του Rachid Benhadj, 1900 του Bernardo Bertolucci, «Agatha» του Michael Apted και «Bullworth» του Warren Beatty.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.