Ξεκινά το VideoDance 2005.

Θανάσης Γεντίμης  |  08-09-2005

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Μύλο και το Μουσείο Κινηματογράφου, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και άλλων πειραμάτων VideoDance2005. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί -μόνο- στη Θεσσαλονίκη από 9-17 Σεπτεμβρίου στους χώρους του κινηματογράφου Ολύμπιον και στο Μύλο. Φέτος το VideoDance, με ακόμη πιο πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, διεξάγεται -μόνο- στην Θεσσαλονίκη (9-17 Σεπτεμβρίου), και μάλιστα κατά την διάρκεια της 70ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το VideoDance2005 κινείται σε τέσσερις άξονες: ταινίες, παραστάσεις, εγκαταστάσεις και συναυλίες.

Ενενήντα ταινίες από όλο τον κόσμο, θα δώσουν στο θεατή μια εικόνα του σύγχρονου οπτικοακουστικού πολιτισμού στο πιο ακραίο και ζωντανό κομμάτι του: εκεί όπου τα οπτικά μέσα συναντούν τις παραστατικές τέχνες. Εκεί όπου όλα συγκλίνουν σε μια νέα πειραματική μορφή έκφρασης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα στο μοναδικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Ed Emshwiller. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στο ΑΟλύμπιονΑ και το ΑΠράσινο ΔωμάτιοΑ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Το ζήτημα της εικόνας του εαυτού μας προς τους άλλους αλλά και εσωτερικά, αποτελεί την συνεκτική έννοια που προσδιορίζει τον κύκλο των τεσσάρων παραστάσεων χορού που παρουσιάζει το VideoDance2005. Δημιουργίες νέων εμπνευσμένων γυναικών, που αναζητούν με τους πιο ευρηματικούς τρόπους απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα της ύπαρξης. Τέσσερα σόλο με κοινό παρονομαστή την αναζήτηση. Οι παραστάσεις θα γίνουν στο ΑΟλύμπιονΑ και το ΑΘεατράκι του ΜύλουΑ.

Τις ημέρες διεξαγωγής του VideoDance2005, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αν θελήσουν να συμμετάσχουν στις διαδραστικές εγκαταστάσεις και happening, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες στο ΑΟλύμπιονΑ και σε κεντρικούς χώρους της πόλης. Τέλος κάθε βράδυ στο Μύλο εναλλακτικά μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάζουν ένα ανατρεπτικό θέαμα ήχου και εικόνας. Ομάδες οι οποίες αν και αποτελούνται από πολύ νέους δημιουργούς, είναι ήδη γνωστές στην ευρωπαϊκή σκηνή του πειραματικού χορού και των live media και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.