Σύννεφα στην παραγωγή του «His Dark Materials»

Μάρα Θεοδωροπούλου  |  26-11-2004

Πάνω που είχε αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ της προετοιμασίας της τριλογίας His Dark Materials -ειδικά μετά την ανακοίνωση του ονόματος του σκηνοθέτη- άρχισαν να διαρρέουν τα πρώτα κακά νέα. Ο βραβευμένος με Oscar σεναριογράφος Tom Stoppard (Shakespeare In Love, Brazil), που είχε αναλάβει την μεταφορά των βιβλίων φαντασίας του Philip Pullman, δήλωσε πως, παρά το ότι είχε ολοκληρώσει και παραδώσει το τελικό σενάριο της πρώτης ταινίας «The Golden Compass», δεν είχε καμία περαιτέρω επικοινωνία με τους παραγωγούς από την στιγμή που ορίστηκε ως σκηνοθέτης ο Chris Weitz (American Pie, About A Boy). Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει πλέον ανάμειξη στην παραγωγή, γιατί «ο Weitz γράφει δικά του σενάρια για τις ταινίες του, αν και η version μου άρεσε και στη New Line και στον Pullman.»

Από την άλλη μεριά, οι πολυάριθμοι θαυμαστές των βιβλίων ανατρίχιασαν στο άκουσμα του Weitz και αναρωτιούνται πώς ο άνθρωπος που είχε την ιδέα της συνουσίας με μια μηλόπιτα θα χειριστεί τα πολύπλοκα επιστημονικά, θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που πραγματεύεται ο Pullman. Ο σκηνοθέτης υπερασπίστηκε πρόσφατα τον εαυτό του λέγοντας πως θεωρεί το «His Dark Materials» την πιο σημαντική δουλειά της ζωής του, όχι μόνο επειδή του άλλαξαν τη ζωή, αλλά επίσης γιατί είναι γεμάτα βαθιά νοήματα, σοφία και φαντασία. Υποσχέθηκε πως η προσέγγιση του υλικού θα γίνει από την πλευρά του με πλήρη επίγνωση αυτών των αρετών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.