Τα φεστιβάλ του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Μάρα Θεoδωροπούλου  |  27-08-2004

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές για δύο από τα πιο πλούσια κινηματογραφικά φεστιβάλ της χρονιάς, αυτά του Τορόντο και της Νέας Υόρκης. Σε καναδικό έδαφος, λοιπόν, θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως το «Beyond The Sea», με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey στο ρόλο του τραγουδιστή Bobby Darin, το ιστορικό δράμα «The Libertine» με τον Johnny Depp και τον John Malkovich και η νέα ταινία του Ούγγρου σκηνοθέτη Istvan Szabo «Being Julia» με τους Jeremy Irons και Annette Bening, που θα ανοίξει και το φεστιβάλ στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα προβληθούν, επίσης, οι ταινίες «I Heart Huckabee's» του David O. Russell με τους Jude Law, Naomi Watts και Dustin Hoffman, η βιογραφία «Ray» με τον Jamie Foxx στο ρόλο του πρόσφατα χαμένου Ray Charles, η ταινία εποχής «Head In The Clouds» με την Charlize Theron και την Penelope Cruz και η δεύτερη κοινή συνεργασία του Sean Penn και της Naomi Watts με τίτλο «The Assassination Of Richard Nixon». Οι περισσότεροι από αυτούς τους σταρ θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να προωθήσουν τις ταινίες τους.

Την 1η Οκτωβρίου την σκυτάλη παίρνει το υψηλών προδιαγραφών φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, που θα ανοίξει με την βραβευμένη στις Κάννες κωμωδία της Agnes Jaoui «Comme Une Image». Τρεις σημαντικοί σκηνοθέτες της νέας γενιάς θα παρουσιάσουν τις νέες τους δουλειές - πρόκειται για τον Todd Solondz με το οικογενειακό δράμα «Palindromes», τον David Gordon Green («All The Real Girls») με τη δεύτερη ταινία του «Undertow» και τον Alexander Payne, του οποίου το «Sideways» με τον Paul Giamatti θα κλείσει το φεστιβάλ. Εκτός από το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης στον Pedro Almodovar και το έργο του (με αφορμή τη συμμετοχή του «La Mala Educacion»), θα γίνει ένα ειδικό αφιέρωμα στους Shaw Brothers, καθώς και μια προβολή ολόκληρης της αστυνομικής τριλογίας από το Χονγκ Κονγκ «Infernal Affairs».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.