Οδηγός Streaming No51: Ένας Στρατηγός, ένας Δόκτωρ και μια δασκάλα του πιάνου...

Οδηγός Streaming No51: Ένας Στρατηγός, ένας Δόκτωρ και μια δασκάλα του πιάνου...

Βαγγέλης Βίτσικας  |  16-12-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Υπερ - αγαπημένη cult εφηβική ταινία επιστημονικής φαντασίας της προηγούμενης δεκαετίας, το «Chronicle» (2012) του πάλαι ποτέ υποσχόμενου Josh Trank ανέδειξε το ερμηνευτικό άστρο των Dane DeHaan και Michael B. Jordan, ενώ έφερε νέα πνοή στο είδος. Μπορεί η συνέχεια της καριέρας του σκηνοθέτη να είναι, μέχρι στιγμής, απογοητευτική, εντούτοις το ντεμπούτο του αυτό αξίζει ανακάλυψης.

DISNEY+

Οι λάτρεις του "Doctor Who" αγαλλιάστε, καθώς ο David Tennant επιστρέφει για ένα Χριστουγεννιάτικο special επεισόδιο του διαχρονικά λατρεμένου χαρακτήρα. Εμείς που δεν έχουμε επαφή με τη σειρά θέλουμε ακόμα καμιά δεκαπενταριά σεζόν (κοντά σαράντα, αν βάλεις και τις κλασικές) για να φτάσουμε εκεί, όπως και να 'χει όμως ο Δόκτωρ είναι τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας της τηλεόρασης και η επιστροφή ενός από τους σημαντικότερους ενσαρκωτές του χαρακτήρα αποτελεί μείζον γεγονός.

CINOBO

H πλατφόρμα συνεχίζει το αφιέρωμα στον σπουδαίο Σουηδό σκηνοθέτη Roy Andersson με δύο ακόμα ταινίες του: το ντεμπούτο του, «A Swedish Love Story» (1970), και μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του, το εξαιρετικό «You, the Living» (2007), που συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε το «Songs from the Second Floor» (2000, ήδη διαθέσιμο στο Cinobo από την προηγούμενη εβδομάδα). Δύο κομψοτεχνήματα από έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του μοντέρνου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

MUBI

Ένα κλασικό κι ένα μοντέρνο αριστούργημα μας συστήνει εκ νέου αυτήν την εβδομάδα η πλατφόρμα. Αφενός, το «The General» (1926) του Buster Keaton είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα υποδειγματικό φιλμ που επηρέασε τον κινηματογράφο δράσης, το γουέστερν, το σλάπστικ κι ένα σωρό άλλα είδη. Αφετέρου, το «The Piano Teacher» (2001) του Michael Haneke, με την Isabelle Huppert και τον Benoit Magimel, είναι ένα σκληρό αλλά αριστοτεχνικό φιλμ από τον μέγιστο Αυστριακό auteur, σχετικά με τη σεξουαλική καταπίεση, την κρίση μέσης ηλικίας, τις τοξικές σχέσεις και την καλλιτεχνική δημιουργία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.