Οδηγός Streaming No49: To Crown κάνει φινάλε, αφιέρωμα στον Kaurismaki και αξέχαστο Delicatessen

Οδηγός Streaming No49: To Crown κάνει φινάλε, αφιέρωμα στον Kaurismaki και αξέχαστο Delicatessen

Βαγγέλης Βίτσικας  |  21-11-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Πολλές ωραίες επιλογές μας προσφέρει και αυτήν την εβδομάδα η πλατφόρμα. Ξεχωρίζουν, με μια πρώτη ματιά, ταινίες που ανήκουν σε μερικά από τα καλύτερα franchise των τελευταίων ετών. Το «Alien: Covenant» (2017) του Ridley Scott είναι μέχρι στιγμής η τελευταία και, για τον γράφοντα, η πλέον υποτιμημένη, προσθήκη στο franchise επιστημονικής φαντασίας και τρόμου που ξεκίνησε με την εμβληματική ταινία του ίδιου σκηνοθέτη από το 1979. Εν αναμονή του νέου φιλμ σε σκηνοθεσία Fede Alvarez, που σύμφωνα με τον Scott είναι υπέροχο, ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε την αγωνιώδη και αρκετά τρομακτική επιστροφή του Αγγλου δημιουργού στο διάστημα, όπου "κανείς δεν μπορεί ν' ακούσει τις κραυγές σου". Συγχρόνως, τα «Dawn of the Planet of the Apes» (2014) και «War for the Planet of the Apes» (2017) του Matt Reeves αποτελούν πιθανότατα τις καλύτερες ταινίες του εν λόγω franchise που ξεκίνησε το 1968 και γνώρισε αποτελεσματικό reboot το 2011. Και από αυτό περιμένουμε νέα ταινία στο πρώτο τρίτο του 2024, οπότε ευκαιρία για επανάληψη.

Μια από τις καλύτερες ταινίες του 2021, το «Red Rocket» του Sean Baker, είναι επίσης διαθέσιμο στην πλατφόρμα. Πρόκειται για την ιστορία ενός ξεπεσμένου πορνοστάρ ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του με σκοπό να κάνει μια νέα αρχή, αλλά τίποτα δε θα πάει όπως το θέλει. Πιστός στη νεορεαλιστική αισθητική που διακρίνει το έργο του, με πινελιές μαύρου χιούμορ και κοινωνικής κριτικής, ο Baker εξελίσσει τη φιλμογραφία του με ένα από τα κορυφαία του έργα.

Τέλος, οι θεατές της σειράς "The Crown" έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν γιατί τα 4 πρώτα επεισόδια της 6ης (και τελευταίας) σεζόν έχουν γίνει διαθέσιμα - άλλα 6 μας περιμένουν εντός Δεκεμβρίου. Το μεγάλο φινάλε μιας από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές παραγωγές του Netflix πλησιάζει και η αρχή του τελευταίου κύκλου είναι, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, εξαιρετική.

DISNEY+

Από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές της χρονιάς, το "A Murder at the End of the World" κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, πρόκειται για μια σειρά μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον ακριβοθώρητο, πλέον, Clive Owen από τους δημιουργούς του υποτιμημένου, αλλά υπέροχου, "The OA" - άλλη μια σειρά που, αν δεν έχετε δει, αξίζει να αναζητήσετε.

MUBI

Εν αναμονή της νέας του ταινίας, «Fallen Leaves» (30/11 στις ελληνικές αίθουσες), ο Aki Kaurismaki λαμβάνει ένα χορταστικό αφιέρωμα στην πλατφόρμα, η οποία μας προσφέρει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 ταινίες του! Στα πλαίσια του αφιερώματος "How to Be a Man: Films by Aki Kaurismaki", θα βρείτε όλες τις μεγάλου μήκους δημιουργίες του Φινλανδού σκηνοθέτη από το 1983 και το ντεμπούτο του «Crime and Punishment» μέχρι και το 2006 και το «Lights in the Dusk», καθώς και μερικές μικρού μήκους ή μουσικά βίντεο που γύρισε σε αυτό το διάστημα. Σας προτρέπουμε να ανακαλύψετε, να εμβαθύνετε ή να θυμηθείτε τον πολύ σημαντικό αυτόν δημιουργό, με το τόσο ιδιαίτερο φιλμικό στιλ.

ERTFLIX

Με το αλλόκοτο κράμα sci-fi και ιδιοσυγκρασιακής μαύρης κωμωδίας του «Delicatessen», οι Jean - Pierre Jeunet και Marc Caro πραγματοποίησαν το μεγάλου μήκους ντεμπούτο τους, καθιερώνοντας το στιλ που θα έδινε στα επόμενα χρόνια σημαντικές ταινίες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, όπως η «Amelie» (2001). Έχετε την ευκαιρία να το (ξανα)δείτε ως τις 27/11.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.