Οδηγός Streaming No33: Στο σύμπαν της Marvel, σύγχρονοι βρικόλακες και η Βασίλισσα της Αφρικής

Οδηγός Streaming No33: Στο σύμπαν της Marvel, σύγχρονοι βρικόλακες και η Βασίλισσα της Αφρικής

Βαγγέλης Βίτσικας  |  25-06-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

DISNEY+

Στην καινούργια σειρά του Κινηματογραφικού (και τηλεοπτικού, πλέον) Σύμπαντος της Marvel, "Secret Invasion", ο Samuel Jackson επαναλαμβάνει το ρόλο του Nick Fury, ιδρυτή της υπηρεσίας S.H.I.E.L.D. και ηγέτη των Avengers, έχοντας αυτήν τη φορά να αντιμετωπίσει μια απειλητική εξωγήινη εισβολή. Στο πλευρό του η Olivia Colman του λανθιμικού «The Favourite» (2018) και του «The Father» (2020), με τις πρώτες κριτικές να κάνουν λόγο για μια προβλέψιμη αλλά ψυχαγωγική σειρά. Δεδομένων των απογοητευτικών τελευταίων ταινιών του franchise, ελπίζουμε το τηλεοπτικό τοπίο να φέρει μια κάποια ανανέωση.

CINOBO

To αφιέρωμα στον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη John Huston συνεχίζεται με τη τελευταία από τις τρεις ταινίες που πρόκειται να ανεβούν στην πλατφόρμα αυτόν το μήνα. Μετά τα «Moulin Rouge» (1952) και «Beat the Devil» (1953), το Cinobo μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το «The African Queen» (1951), μια από τις πιο ψυχαγωγικές ταινίες του σκηνοθέτη, στην οποία ο Humphrey Bogart κι η Katharine Hepburn υποδύονται ένα ετερόκλητο ζευγάρι που καλείται να σαμποτάρει το γερμανικό στόλο στην Αφρική στο ξεκίνημα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τις ωραιότερες περιπέτειες του κλασικού αμερικανικού σινεμά, το «The African Queen» ολοκληρώθηκε μετά από περιπετειώδη γυρίσματα (ο Huston, λάτρης της περιπέτειας, εγκατέλειπε κάποιες φορές το πλατό για μέρες, ώστε να πάει για σαφάρι) και κέρδισε δίκαια τον τίτλο του κλασικού.

MUBI

Ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Jim Jarmusch θα επισκεπτόταν ποτέ το είδος του τρόμου, από την άλλη όμως οι βρυκόλακες ταιριάζουν απόλυτα στο σύμπαν του σκηνοθέτη, το γεμάτο από μοναχικούς χαρακτήρες καταδικασμένους σε μια ύπαρξη που δεν επέλεξαν. Έτσι, το «Only Lovers Left Alive» (2013), με τις καθηλωτικές ερμηνείες των Tom Hiddleston και Tilda Swinton, έγινε ένα από τα πιο ιδιοσυγκρασιακά, πρωτότυπα φιλμ του είδους. Ταυτόχρονα μια ταινία του Jarmusch και μια ριζοσπαστική ματιά στο φιλμικό είδος όπου τυπικά ανήκουν, οι "Εραστές" του Αμερικανού σκηνοθέτη αγαπήθηκαν από κοινό και κριτική και καθιερώθηκαν ως μια αυτόματα κλασική ταινία της περασμένης δεκαετίας.

Μιας και μιλάμε για κλασικές ταινίες, το φιλμ - νουάρ μπορεί να γνώρισε μια σύντομη κλασική περίοδο, από το 1941 ως το 1958, εντούτοις αυτή στάθηκε αρκετή για να δώσει αφενός πολλά κατοχυρωμένα αριστουργήματα, αφετέρου πολλά διαμαντάκια που ακόμη βρίσκονται στην αφάνεια. Ένα από αυτά μας συστήνει τούτη την εβδομάδα η πλατφόρμα του Mubi, με τη βοήθεια του Δανού σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn, ο οποίος, ως θαυμαστής του έργου, ήταν υπεύθυνος για την επαναφορά του στο προσκήνιο και την αποκατάστασή του. Ο λόγος για το «Guilty Bystander» (1950) του Joseph Lerner, όπου ο Zachary Scott υποδύεται έναν αλκοολικό ντετέκτιβ ο οποίος αναζητά τον εξαφανισμένο του γιο. Ένα αρκετά βίαιο για την εποχή του, ρεαλιστικό νουάρ με θαυμάσια σκηνοθεσία και φωτογραφία, που δεν πρέπει να χάσετε.

Τέλος, το «La Haine» (1995) του Matthieu Kassovitz έκανε μεγάλη αίσθηση στην εποχή του χάρη στην ωμότητα, το ρεαλισμό αλλά και τη σκηνοθετική βιρτουοζιτέ με την οποία αποτύπωσε μια αθέατη, στο σινεμά, πλευρά του σύγχρονου Παρισιού, αυτή των φτωχών συνοικιών, όπου η βία, ο ρατσισμός και το έγκλημα κυριαρχούν. Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η ταινία παραμένει σοκαριστική, έχει αντιγραφεί πολλές φορές, ποτέ όμως δεν κατάφερε κανείς να αναπαράγει την αίσθηση που βίωσαν οι θεατές του 1995 και που βιώνουν μέχρι σήμερα όσοι παρακολουθούν το φιλμ για πρώτη φορά.

ERTFLIX

Από τις πιο καταξιωμένες σκηνοθέτριες του αμερικανικού σινεμά, η Kathryn Bigelow έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στις πρόσφατες, πολιτικές ταινίες της («The Hurt Locker», «Zero Dark Thirty», «Detroit»), εντούτοις είχε οικοδομήσει ήδη από πριν μια σημαντική φιλμογραφία. Το «The Weight of Water», με πρωταγωνιστή τον Sean Penn, θεωρείται η πιο αδύναμη δουλειά της, εμείς πάλι θα ισχυριστούμε ότι είναι η πιο υποτιμημένη και θα σας προτρέψουμε να τη δείτε, μέχρι τις 03/07 που θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.