Οδηγός Streaming No31: Η Μέρα της Μαρμότας, ο Indiana Jones και... η Μέρα της Μαρμότας!

Οδηγός Streaming No31: Η Μέρα της Μαρμότας, ο Indiana Jones και... η Μέρα της Μαρμότας!

Βαγγέλης Βίτσικας  |  11-06-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Ο Judd Apatow σκηνοθετεί τον Adam Sandler στην αγαπημένη κωμωδία «Funny People» (2009), μια από τις καλύτερες του ηθοποιού και, για τον γράφοντα, την καλύτερη του σκηνοθέτη.

Το «Groundhog Day» (1993) του Harold Ramis είναι μια κλασική ρομαντική κωμωδία των '90s, με τον Bill Murray σε ρόλο στρυφνού μετεωρολόγου, που ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα και καταλήγει να ερωτευτεί την Andie McDowell. Το «Groundhog Day» (1993) του Harold Ramis είναι μια κλασική ρομαντική κωμωδία των '90s, με τον Bill Murray σε ρόλο στρυφνού μετεωρολόγου, που ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα και καταλήγει να ερωτευτεί την Andie McDowell. Το «Groundhog Day» (1993) του Harold Ramis είναι μια κλασική ρομαντική κωμωδία των '90s, με τον Bill Murray σε ρόλο στρυφνού μετεωρολόγου, που ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα και καταλήγει να ερωτευτεί την Andie McDowell. Ωχ...

Και για να σοβαρευτούμε, ο John Hughes έκανε την καλύτερη ταινία του με το «The Breakfast Club» (1985), ένα σεναριακό αριστούργημα στο οποίο μια χούφτα μαθητών που έχουν τιμωρηθεί υποχρεούμενοι να περάσουν ένα Κυριακάτικο απόγευμα γράφοντας έκθεση στο σχολείο καταλήγουν να ανοίξουν τις καρδιές τους, μετατρέποντας αυτό που αρχικά φάνταζε ως ακόμα μία ανώδυνη σχολική κομεντί σε ένα υπαρξιακό σχόλιο και μια ορισμική της γενιάς της ταινία.

Τέλος, ο James Cameron παίρνει τη μυθολογία που σύστησε στο πρώτο «The Terminator» του 1984 και τη διευρύνει εντυπωσιακά με το ακόμα καλύτερο «Terminator 2: Judgment Day» (1991). Ο Arnold Schwarzenegger επιστρέφει, σε θετικό ρόλο τούτη τη φορά, όπως και η Linda Hamilton. Ίσως η ωραιότερη περιπέτεια των '90s.

DISNEY+

Εν αναμονή του «Indiana Jones and the Dial of Destiny», της πέμπτης και τελευταίας ταινίας του λατρεμένου αρχαιολόγου, οι τέσσερις προηγούμενες κινηματογραφικές εξορμήσεις του Indy καταφθάνουν στην πλατφόρμα! Το αριστουργηματικό «Raiders of the Lost Ark» (1981), το υποτιμημένο «Temple of Doom» (1984), το απολαυστικό «The Last Crusade» (1989) και το κατακρεουργημένο από τους κριτικούς (αλλά στον γράφοντα άρεσε) «The Kingdom of the Crystal Skull» (2008) είναι διαθέσιμα για να τα δείτε ξανά και ξανά, τερματίζοντας τα επίπεδα ψυχαγωγίας. Τέσσερα σπουδαία φιλμ του Steven Spielberg που καθόρισαν τον τρόπο που βλέπουμε σινεμά.

MUBI

Το αφιέρωμα στον Krzysztof Kieslowski συνεχίζεται με το γαλλόφωνο ντεμπούτο του, και μαζί ένα από τα πιο γοητευτικά φιλμικά αινίγματα που είδαμε ποτέ, το «The Double Life of Veronique». Η Irene Jacob, σε διπλό ρόλο, υποδύεται μια Πολωνή και μια Γαλλίδα γυναίκα που είναι ολόιδιες, δε γνωρίζονται και οι ζωές τους ακολουθούν παράλληλες τροχιές. Ένα ποιητικό κομψοτέχνημα που πρέπει να δεις πολλές φορές για να αντιληφθείς όλο το βάθος και τη δεξιοτεχνία του.

Από τα καλύτερα φιλμ της γαλλικής Nouvelle Vague, το «Cleo From 5 to 7» (1962) της "γιαγιάς" του κινήματος, Agnes Varda, αφηγείται δύο ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας στο Παρίσι των '60s. Πρωτοποριακό, πολυδιάστατο και καθηλωτικό, το φιλμ παραμένει αγέραστο σε πείσμα των έξι δεκαετιών που μας χωρίζουν από την κυκλοφορία του.

Τέλος, το «Good Manners» (2017) είναι ένα βραζιλιάνικο φιλμ τρόμου με queer υπόβαθρο, που προτείνουμε τόσο σε εσάς όσο και σε εμάς, μιας και δεν το έχουμε δει, η περιγραφή του όμως, όπως και τα σχόλια που διαβάζουμε, μας προκαλούν μεγάλη περιέργεια.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.