Οδηγός Streaming No18: Ένας σπουδαίος Χρυσός Φοίνικας... και ένας αλλιώτικος Vittorio De Sica

Οδηγός Streaming No18: Ένας σπουδαίος Χρυσός Φοίνικας... και ένας αλλιώτικος Vittorio De Sica

Βαγγέλης Βίτσικας  |  26-02-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

ERTFLIX

Το «Shoplifters» (2018) του Hirokazu Koreeda ήταν η ταινία που χάρισε στον Ιάπωνα δημιουργό και τακτικό θαμώνα του Φεστιβάλ Καννών τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά και την παγκόσμια καταξίωση. Πρόκειται για ένα βαθιά ουμανιστικό δράμα, στην καλύτερη παράδοση του Yasujiro Ozu και του Francois Truffaut, που μπορείτε να απολαύσετε στην πλατφόρμα έως τις 31/03.

NETFLIX

Όχι ιδιαίτερα συναρπαστική η τρέχουσα εβδομάδα στο Netflix, με μοναδική (κάπως) ενδιαφέρουσα προσθήκη στον κατάλογο της πλατφόρμας το «We Have a Ghost», τη νέα ταινία του Christopher Landon («Happy Death Day», «Freaky»), μια κωμική ιστορία φαντασμάτων με τους David Harbour («Stranger Things») και Anthony Mackie («The Falcon and the Winter Soldier»). Στην ταινία, η οικογένεια του νεαρού Kevin μετακομίζει σε νέο σπίτι, όπου κατοικεί ο Ernest, ένα φάντασμα.

MUBI

Το αφιέρωμα στον Vittorio De Sica συνεχίζεται στην πλατφόρμα, με την προβολή μιας από τις καλύτερες ταινίες του, του «The Roof» (1956). Σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του, Cesare Zavattini, το φιλμ ολοκληρώνει έναν κύκλο στο έργο του Ιταλού δημιουργού, μιας και είναι η τελευταία αμιγώς νεορεαλιστική ταινία του, ενώ έχει ενδιαφέρον να τη δει κανείς πλάι στις προγενέστερες νεορεαλιστικές δημιουργίες του De Sica: σε αντίθεση με ταινίες όπως το «Bicycle Thieves» ή το «Shoeshine», που τελείωναν με ένα ζοφερό και πεσιμιστικό τρόπο, το «The Roof» διαθέτει μια αισιόδοξη κατακλείδα, γεγονός που μαρτυρά πως, στα μάτια του De Sica, τουλάχιστον, η ιταλική κοινωνία είχε αφήσει πια τα τραύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πίσω της και ατένιζε με όρεξη το μέλλον.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.