Οδηγός Streaming No7: Ασπρόμαυρα αριστουργήματα και πρόσφατα φιλμ που πέρασαν απαρατήρητα

Οδηγός Streaming No7: Ασπρόμαυρα αριστουργήματα και πρόσφατα φιλμ που πέρασαν απαρατήρητα

Βαγγέλης Βίτσικας  |  11-12-2022

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Στο «Emily the Criminal», μια από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς που φυσικά δεν προβλήθηκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, η ανερχόμενη Aubrey Plaza υποδύεται μια φοιτήτρια που αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειό της. Αστυνομικό θρίλερ που θυμίζει το πρόσφατο «Uncut Gems» (2019) των αδελφών Safdie, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του John Patton Ford είναι μια από τις ταινίες του 2022 που δεν πρέπει να χάσετε - διαθέσιμο από 07/12.

Το «Guillermo Del Toro's Pinocchio», που απολαύσαμε πρόσφατα στις αίθουσες (και γράψαμε την άποψή μας εδώ στο Cinemanews.gr), καταφθάνει από 09/12 στην πλατφόρμα. Ο Μεξικανός παραμυθάς καταθέτει τη δική του, stop-motion εκδοχή του κλασικού παραμυθιού και φτιάχνει μια από τις ομορφότερες ταινίες του.

Τέλος, από 10/12 έχουμε την ευκαιρία να (ξαναδούμε) το υπέροχο «Prisoners» (Denis Villeneuve, 2013), ένα θρίλερ μυστηρίου με πρωταγωνιστές τους Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal και θέμα την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού, ο πατέρας του οποίου αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

CINOBO

Δύο από τις καλύτερες ταινίες του Γάλλου Claude Sautet είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα. Από τη μια, το «A Heart in Winter» (1992) είναι μια πανέμορφη ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια τη σπουδαία Emmanuelle Beart, ενώ το «Nelly et Monsieur Arnaud» (1995), από την άλλη, με την ίδια πρωταγωνίστρια, έμελλε να αποτελέσει την κατακλείδα της φιλμογραφίας του δημιουργού του και έναν κρυμμένο φιλμικό θησαυρό της γαλλικής παραγωγής του '90.

MUBI

Το «L' Eclisse» (Michelangelo Antonioni, 1962) είναι ένα μνημείο κινηματογραφικού μοντερνισμού, ένα συγκλονιστικό σχόλιο πάνω στο αδιέξοδο των ανθρώπινων σχέσεων στο σύγχρονο κόσμο. Τρίτο μέρος της "Τριλογίας της Αλλοτρίωσης" του Antonioni, διαθέτει εξαιρετικές ερμηνείες από τους Monica Vitti και Alain Delon και στοιχειώνει με το ριζοσπαστικό, ευφυές φινάλε του.

Το «Bellissima» (Luchino Visconti, 1951), η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του μεγάλου Visconti, στηρίζεται στη δυναμική ερμηνεία της Anna Magnani, αφηγούμενη την ιστορία μιας μάνας που θέλει πάση θυσία η κόρη της να παίξει στο σινεμά. Νεορεαλισμός στα καλύτερά του, το φιλμ αποτελεί το απαύγασμα της θητείας του σκηνοθέτη στο κίνημα.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, το «The Driver» (1978), μόλις δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Walter Hill, είναι ένα καθηλωτικό νεο - νουάρ που επηρέασε δημιουργούς όπως ο Nicolas Winding Refn, o Edgar Wright κι η Lynne Ramsay και θεωρείται ένα cult διαμάντι. Ryan O' Neal και Isabelle Adjani πρωταγωνιστούν, ο Bruce Dern έχει δυνατό υποστηρικτικό ρόλο και ιδού μια από τις ωραιότερες crime ταινίες του '70.

ERTFLIX

Παρά την καλλιτεχνική αποτυχία της τελευταίας της ταινίας, «The Last Thing He Wanted» (2020) που γύρισε για λογαριασμό του Netflix, η Dee Rees αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου. Αν το «Pariah» (2011) μας σύστησε μια δημιουργό με δική της φωνή και ξεχωριστό ταλέντο, το «Mudbound» (2017) απέδειξε το εύρος των ικανοτήτων της Rees. Αυτό το φιλμ μπορείτε να απολαύσετε τώρα στην πλατφόρμα, μέχρι τις 13/12.

Το «The Eagle Huntress» (2016) του Otto Bell είναι μια ταινία που αγάπησε ο Guillermo Del Toro. Την προτείνουμε σε εσάς, την προτείνουμε και σε εμάς, καθώς μας πιάνει αδιάβαστους το Ertflix, που τη διαθέτει μέχρι τις 04/02.

Το «Melodie en Sous Sol» (1963) του Henri Verneuil, με τους Jean Gabin και Alain Delon, είναι ένα από τα αριστουργήματα του γαλλικού νουάρ, από τον άνθρωπο που, λίγα χρόνια μετά, θα μας χάριζε το «The Sicilian Clan» (1969), με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Σκηνοθεσία για σεμινάριο, υποδειγματικός ρυθμός και ένα έξοχο φινάλε, σε μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε - διαθέσιμη ως τις 05/01.

Τέλος, το «The Lost Honor of Katharina Blum» (1975) είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου και η ταινία που μας σύστησε τους σκηνοθέτες Volker Schlondorff και Margarethe von Trota. Οι δυο τους ακολούθησαν στη συνέχεια ξεχωριστές πορείες, με αυτή τους την κοινή δημιουργία ωστόσο δημιούργησαν ένα ανανεωτικό φιλμ, δείγμα μιας λαμπρής περιόδου για το γερμανικό σινεμά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.