Οι τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν πάνω στην Ακρόπολη [video]

Οι τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν πάνω στην Ακρόπολη [video]

Θανάσης Γεντίμης  |  17-02-2017

Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης της Αθήνας. Έχει αποτυπωθεί σε αρκετές ταινίες, όμως ελάχιστες είναι όμως οι περιπτώσεις που η Ακρόπολη των Αθηνών έχει παραχωρηθεί για να φιλοξενήσει γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών και ιδίως ταινιών μυθοπλασίας.

Για να εγκριθεί το γύρισμα σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο, κατατίθεται ειδικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το οποίο έχει την ευθύνη των σχετικών αδειοδοτήσεων. Λόγω της σπουδαιότητάς του, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης είναι εκείνος για τον οποίο δίνεται σπανιότατα η σχετική άδεια. Έτσι μόνο τέσσερις μεγάλες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές έχουν κάνει γυρίσματα πάνω στην Ακρόπολη.

Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα σύντομο video με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις τέσσερις αυτές ταινίες. Πρόκειται για το «Boy On A Dolphin» (Το Παιδί και το Δελφίνι) του 1957, το «New York Stories» του 1989, το «My Life In Ruins» του 2009 και το «The Two Faces Of January» του 2014.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.