Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο βρετανός ηθοποιός Alan Rickman

Θανάσης Γεντίμης  |  14-01-2016
Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο βρετανός ηθοποιός Alan Rickman

Ο Alan Rickman, ένας από τους πιο συμπαθείς βρετανούς ηθοποιούς πέθανε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.

Το αμερικανικό κοινό τον γνώρισε ως Vicomte de Valmont στο θεατρικό ανέβασμα του "Les Liaisons Dangereuses" το 1987. Αρνούμενος να παίξει τον ίδιο ρόλο στην κινηματογραφική εκδοχή του σόου, ο Rickman κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ως Hans Gruber στο «Die Hard» (1988), απέναντι στον Bruce Willis. Το 2001, έγινε γνωστός σε ένα εντελώς καινούργιο και νεανικό κοινό, ερμηνεύοντας το ρόλο του Severus Snape στην ταινία «Harry Potter and the Sorcerer' s Stone» (2001), ρόλο που υποδύθηκε και στις οκτώ ταινίες της σειράς.

Στο ενεργητικό του είχε ένα βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του στο «Robin Hood: Prince of Thieves» (1991) ενώ ήταν υποψήφιος για το «Sense and Sensibility» (1995) και το «Michael Collins» (1996). To 1995 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα, EMMY και βραβείο SAG για τη συγκλονιστική ενσάρκωση του Ρασπούτιν στην τηλεοπτική ταινία "Rasputin: Dark Servant of Destiny".

Παράλληλα είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ως σκηνοθέτης το 1995 στο «The Winter Guest» (με την Emma Thompson), ενώ το 2014 υπέγραψε τη δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά με τίτλο «A Little Chaos» (με την Kate Winslet).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.