Crimson Peak

Πορφυρός Λόφος

Θρίλερ  |  Παραγωγή: 2015  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Πρωταγωνιστούν: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver

Κριτική: Αλεξία Μεράκου

Η Edith (Mia Wasikowska) δεν ακολουθεί τα στερεότυπα της εποχής (τέλη του 19ου αιώνα) ή της κοινωνικής της τάξης. Ενώ κάθε 20χρονη Αμερικανίδα της "καλής κοινωνίας" ονειρεύεται τον τέλειο γαμπρό, η Edith ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Βασική πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες φαντασμάτων που γράφει είναι η προσωπική εμπειρία που είχε όταν σε ηλικία 10 ετών την επισκέφτηκε το φάντασμα της μητέρας της για να την προειδοποιήσει. Μια προειδοποίηση την σημασία της οποίας θα καταλάβει όταν θα είναι, πια, αργά. Όταν θα έχει ήδη παντρευτεί τον γοητευτικό εγγλέζο αριστοκράτη Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) και θα ζουν, μαζί με την αδελφή του Lucille (Jessica Chastain), στον κακοδιατηρημένο πύργο της οικογένειας που μοιάζει να έχει δική του ζωή.

Ο Guillermo del Toro επιστρέφει (ως σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος) με μια "γοτθική" ταινία τρόμου που υπηρετεί εξαιρετικά το είδος της γιατί καταφέρνει να μας τρομάξει χωρίς να χρησιμοποιεί "φτηνά" κόλπα. Μπορεί να έχει κάποιες σκληρές σκηνές αλλά αυτές δεν αρκούν για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. Αυτό, τελικά, το καταφέρνει ο del Toro χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή του για να δημιουργήσει την κατάλληλη, υποβλητική ατμόσφαιρα.

Όπως και σε προηγούμενες ταινίες του, τα αριστοτεχνικά σκηνικά και κουστούμια παίζουν σημαντικό ρόλο. Εξίσου σημαντικές είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά και τα, συχνά ανατριχιαστικά, εφέ. Όλα συναινούν για να μας βυθίσουν σ' έναν σκοτεινό κόσμο όπου ανακαλύπτουμε (όπως και στο αριστουργηματικό «Pan's Labyrinth») ότι η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι τα φαντάσματα ή άλλα πλάσματα του υπερφυσικού αλλά κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που είναι ικανοί για τερατώδεις πράξεις. Το μόνο αρνητικό στοιχείο, που εμποδίζει την ταινία να φτάσει στο επίπεδο του «Pan's Labyrinth», είναι το σενάριο. Ειδικά οι φίλοι του είδους είναι πολύ πιθανό να βρουν την ιστορία υπερβολικά απλή και την πλοκή αναμενόμενη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 22-10-2015  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.