Ida

Ida

Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 82'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski

Πρωταγωνιστούν: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik, Jerzy Trela, Adam Szyszkowski

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Πολωνία 1962. Η Anna (Agata Trzebuchowska), μια ορφανή μαθητευόμενη καλόγρια μεγαλώνει στο μοναστήρι. Όταν πια έχει έρθει ο καιρός να ορκιστεί καλόγρια, η Ηγουμένη την ενημερώνει ότι πρώτα θα πρέπει να συναντήσει το μόνο εν ζωή συγγενικό της πρόσωπο, την θεία της Wanda (Agata Kulesza). Η αδερφή της μητέρας της, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την ίδια, της αποκαλύπτει ότι είναι Εβραία και ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ida. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας για την οικογένειά τους, με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες είναι και που ανήκουν πραγματικά.

Ο Pawel Pawlikowski («Last Resort», «My Summer of Love») επιστρέφει στην πατρίδα του την Πολωνία (για πρώτη φορά στην καριέρα του) και καταπιάνεται με ένα από τα ακανθώδη ζητήματα στην ιστορία της χώρας. Τα συμβάντα μεταξύ Πολωνών Καθολικών και των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-10-2014  |  Διανομή: Strada Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.