Mr. Turner

Ο Κύριος Τέρνερ

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 150'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mike Leigh

Πρωταγωνιστούν: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Karl Johnson

Κείμενο: Μαρίνα Καπουκρανίδου

Ο Mike Leigh μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή και την καριέρα ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Βρετανίας, του περίφημου εκπροσώπου του κινήματος του Ρομαντισμού, ζωγράφου J.M.W. Turner. Ερωτευμένος σχεδόν με το φως, ο Turner έγραψε τον πρόλογο του ιμπρεσιονισμού και είναι ξακουστός για τα υπέροχα τοπία που αποτύπωσε με λάδι στον καμβά. Τον συναντάμε μεσήλικα, και γνωρίζουμε την εκκεντρικότητα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που έχει μια θεσπέσια σχέση με τους καμβάδες του, αλλά καθόλου με τις κοινωνικές αβρότητες που απαιτούσε η εποχή.

Εκτός από τον Timothy Spall, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι εκπληκτικοί Dorothy Atkinson, Paul Jesson, Ruth Sheen, Marion Bailey. Το «Mr Turner» ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, απ' όπου ο Timothy Spall έφυγε με το βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου για τη μεγαλειώδη ερμηνεία του, ενώ ο Dick Pope, ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, με το ειδικό βραβείο Vulcan της κριτικής επιτροπής για την εξαιρετική του δουλειά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-01-2015  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.