Sin City: A Dame To Kill For

Sin City: Η Κυρία Θέλει Φόνο

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Frank Miller, Robert Rodriguez

Πρωταγωνιστούν: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson

Κριτική: Ιωάννα Αγγελίδου

Τέσσερις σπονδυλωτές ιστορίες βίας κι εκδίκησης διαδραματίζονται στην "αμαρτωλή πόλη". Στο "Just Another Saturday Night" ο σκληρός Marv (Mickey Rourke) προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα που τον οδήγησαν αναίσθητο στη μέση ενός αιματηρού χάους. Το "The Long, Bad Night" διηγείται την αναμέτρηση, του νεαρού και υπερόπτη Johnny (Joseph Gordon Levitt) και του διεφθαρμένου πανίσχυρου γερουσιαστή Roarke (Powers Boothe). Στο "A Dame To Kill For", το οποίο αποτελεί την κεντρική ιστορία της ταινίας, ο Dwight McCarthy (Josh Brolin) έρχεται αντιμέτωπος με τη femme fatale Ava Lord (Eva Green), τη γυναίκα που στοιχειώνει τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Τέλος, το "Nancy's Last Dance" είναι η ιστορία της ορκισμένης για εκδίκηση στρίπερ Nancy Callahan (Jessica Alba) μετά το θάνατο του αστυνομικού Hartigan (Bruce Willis).

Με το που ξεκινά η προβολή ο θεατής έχει την αίσθηση ότι ταξιδεύει στο χρόνο, εννέα χρόνια πριν, όταν το πρώτο «Sin City» έβγαινε στις αίθουσες. Η ίδια υποβλητική νουάρ αισθητική, η διάχυτη αίσθηση παρακμής, ο βίαιος ρεαλισμός που αγγίζει τα όρια της υπερβολής και οι ηθελημένα χάρτινοι χαρακτήρες. Κυρίως σκληροί τύποι και μοιραίες γυναίκες που τους οδηγούν στην καταστροφή με την Eva Green ως sexy κακιά να ξεχωρίζει. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι για μία ακόμα φορά εξαιρετικά γοητευτικό και τεχνικά άρτιο.

Ωστόσο, η ταινία είναι εμφανώς κατώτερη του αρχικού φιλμ. Αν όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτέλεσαν τότε τα βασικά συστατικά μίας εκ των πιο επιτυχημένων και ανατρεπτικών μεταφορών κόμικ στη μεγάλη οθόνη, σήμερα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καινούργιο στην ιστορία του σινεμά, καθώς έχουν ήδη αναπαραχθεί πολλάκις στη δεκαετία που ακολούθησε την προβολή της πρώτης ταινίας. Αλλά και οι ίδιες οι ιστορίες υστερούν σε επίπεδο πλοκής, καθώς πέρα από την πληθώρα διαφόρων κλισέ του είδους, η οποία ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενη, απουσιάζει εντελώς το στοιχείο της ανατροπής. Με λίγα λόγια, από το αισθητικά τόσο ελκυστικό κινηματογραφικό κόμικ των Frank Miller και Robert Rodriguez λείπει το στοιχείο της πρωτοτυπίας, το οποίο θα κατάφερνε να ανανεώσει και να δώσει "ψυχή" σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-09-2014  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.