Devil's Knot

Τα Δεσμά Του Διαβόλου

Θρίλερ  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Atom Egoyan

Πρωταγωνιστούν: Colin Firth, Reese Witherspoon, Dane DeHaan, Mireille Enos, Elias Koteas

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Στις 5 Μαΐου του 1993, μια περίεργη ιστορία συγκλονίζει την περιοχή West Memphis του Arkansas. Τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίζονται μυστηριωδώς, για να βρεθούν, μία μέρα αργότερα, νεκρά σε ένα ρυάκι λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια τους. Παρόλο που οι σκηνές του εγκλήματος δεν δίνουν πολλά στοιχεία, οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα κάποιας περίεργης οργάνωσης. Ένα μήνα μετά, οι αρχές συλλαμβάνουν τρεις νεαρούς, οι οποίοι ομολογούν ότι ευθύνονται για τις δολοφονίες των παιδιών. Η υπόθεση γνωστή και ως "West Memphis Three" συγκλόνισε την Αμερικανική κοινωνία και συνεχίζει να την απασχολεί καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία...

"Μόνο εγώ ξέρω τί πραγματικά συνέβη". Στην φράση αυτή του ανήλικου μάρτυρα κρύβεται το ζουμί της νέας δημιουργίας του Atom Egoyan. Θα διαβάσεις βέβαια σε πλείστες όσες κριτικές του εξωτερικού πως το Devil's Knot δεν δίνει καμία πληροφορία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας τριών παιδιών στο West Memphis των ΗΠΑ, που να μην έχεις λάβει από ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ του παρελθόντος.

Δεν είναι όμως η δραματοποιημένη αναπαράσταση των γεγονότων εκείνο που απασχολεί πρωτίστως τον Καναδό δημιουργό. Αντίθετα αυτή η σειρά από ανατριχιαστικά εγκλήματα θα του δώσει την ευκαιρία να ανατρέξει σε μία από τις αγαπημένες του θεματικές, εκείνη της σχετικότητας της αλήθειας. Μιας αλήθειας από την φύση της ατελούς, όπως η ανθρώπινη φύση, και πολυσχιδούς, διαιρεμένης σε μικρότερα τμήματα, ώστε έκαστο να αντιστοιχεί στην "αλήθεια" μιας διαφορετικής μονάδας και να διατίθεται προς άπαντα ενδιαφερόμενο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Έτσι οι κάτοικοι του West Memphis θα επιλέξουν το τμήμα εκείνο που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες τους. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι εκείνο που θα δικαιώσει την ιδιότητα τους στο πρόσωπο των προηγουμένων. Ο ηθικά ακέραιος ιδιωτικός ντετέκτιβ εκείνο που πληρώνει την σταυροφορία του. Κι εσύ, μέσα από το καθιερωμένο ψηφιδωτό από χρονικά συγκεχυμένες, μα διόλου ατάκτως ερριμμένες μικρές στιγμές "αλήθειας" του Egoyan, καλείσαι να αλιεύσεις σε χειρονομίες και βλέμματα όλο νόημα (;) την αλήθεια. Και στο τέλος θα ξέρεις τί πραγματικά συνέβη... Ή μήπως θα έχεις επιλέξει το τμήμα εκείνο που αρμόζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου;

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-06-2014  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.