Suzanne

Suzanne

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Katell Quillevere

Πρωταγωνιστούν: Sara Forestier, Francois Damiens, Adele Haenel, Paul Hamy, Lola Duenas

Κείμενο: Μαρίνα Καπουκρανίδου

Δυο μικρά κορίτσια, η Suzanne (Sara Forestier) και η μικρότερη Maria (Adele Haenel), έχοντας χάσει τη μητέρα τους, ζουν με τον πατέρα τους Nicolas, που μοναδική του έννοια είναι να τις αγαπά και να τις φροντίζει, βάζοντας τις δικές του ανάγκες στην άκρη. Οι δυο αδερφές είναι αγαπημένες και αχώριστες, παρά τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους: η χαμηλών τόνων Suzanne απολαμβάνει την παρέα και την αγάπη της δυναμικής, ανεξάρτητης Maria. Τις παρακολουθούμε να μεγαλώνουν, να δένονται όλο και περισσότερο, να ερωτεύονται, να ρισκάρουν. Βλέπουμε τη σχέση τους να εξελίσσεται καθώς περνούν τα χρόνια.

Η «Suzanne», η ταινία που επιλέχθηκε να ανοίξει την "Εβδομάδα Κριτικής" στο Φεστιβάλ των Καννών έχει ωραίο ρυθμό, πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ερμηνεύονται εξαιρετικά από το cast των ηθοποιών και είναι όμορφα ντυμένη μουσικά. Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, την 33χρονη Katell Quillevere, το φιλμ αναδεικνύει τη "δύναμη του τυχαίου στις ζωές μας". Σύμφωνα με εμάς, αποδεικνύει το πόσο γλυκόπικρο είναι το κοκτέιλ του τυχαίου με τις επιλογές μας.

Μια ταινία αμείλικτα συναισθηματική, στριμώχνει σχεδόν 3 δεκαετίες σε 90 λεπτά, φτιαγμένη σχεδόν σαν κολάζ στιγμών από τη ζωή μιας κοπέλας που κάπως, κάποια στιγμή το πήρε στραβά το θέμα, κάνοντας λάθη πάνω στα λάθη, και σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν τελικά την ενδιέφερε ποτέ να επανορθώσει.

Η Suzanne είναι παρορμητική. Ακρως συναισθηματική. Πολύ ανασφαλής. Αφελής. Εγωίστρια. Η Suzanne κάνει λάθη. Θα σε θυμώσει. Θα την κρίνεις. Δύσκολα θα τη συμπαθήσεις. Κάποιες στιγμές θα την αγαπήσεις. Δεν ξέρω αν θα την καταλάβεις. Θα σε ζορίσει, σαν το ανάγωγο παιδί που μπαίνει συνέχεια σε μπελάδες και στη συνέχεια σε κοιτά με αυθάδεια, ψάχνοντας να βρει τα όριά του δοκιμάζοντας τις ανοχές σου, να δει μέχρι πού το παίρνει, παρακαλώντας σιωπηλά μέσα του να το αποδεχτείς και αυτή τη φορά και να μην πάψεις να το αγαπάς.

Όποιος έχει δει το βλέμμα της απογοήτευσης στα μάτια των δικών του ανθρώπων, θα βάλει τη Suzanne σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 15-05-2014  |  Διανομή: Strada Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.