CBGB

CBGB

Μουσική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 101'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Randall Miller

Πρωταγωνιστούν: Alan Rickman, Malin Akerman, Justin Bartha, Richard de Klerk, Johnny Galecki

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Το 1973, μετά από ένα άσχημο διαζύγιο και κάποιες οικονομικές αναποδιές, ο Hilly Kristal (Alan Rickman) δεν το βάζει κάτω, δανείζεται χρήματα και αγοράζει το Palace Bar, ένα μέρος που βρισκόταν σε μια από τις πιο κακόφημες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Ο Hilly είχε όραμα: να φτιάξει ένα χώρο που θα μπορούσε να επισκεφθεί κάποιος, για να ακούσει ζωντανή μουσική, κυρίως Country, Bluegrass και Blues. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το CBGB. Η αισιοδοξία του Hilly Kristal σύντομα κλονίστηκε, όταν κατάλαβε ότι μεγάλα ονόματα (όπως ο Conway Twitty) δεν θα έρχονταν στο μαγαζί του. Τότε στράφηκε σε ντόπιες μπάντες, ανερχόμενους μουσικούς με ακατέργαστο ταλέντο. Οι νέοι αυτοί μουσικοί έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, αποκτώντας ένα βήμα για να ακουστούν και να εξελιχθούν. Ήταν η εποχή που η disco ζούσε τις τελευταίες τις ημέρες και το punk είχε μόλις γεννηθεί...

Ο σκηνοθέτης Randall Miller γυρίζει πίσω το χρόνο, και ανοίγει την πόρτα του CBGB στην πιο punk περίοδο που έζησε η Νέα Υόρκη. Χωρίς διάθεση ωραιοποίησης περιγράφει μια ολόκληρη εποχή όπου η μουσική γύριζε σελίδα. Εκτός από τον Alan Rickman στον κεντρικό ρόλο, συναντάμε την Malin Akerman στο ρόλο της Debbie Harry, τη Mickey Sumner ως Patti Smith και τον Joel David Moore ως Johnny Ramone.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-02-2014  |  Διανομή: Feelgood Entertainment

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.