Η Αιώνια Επιστροφή Του Αντώνη Παρασκευά

Η Αιωνια Επιστροφη Του Αντωνη Παρασκευα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 89'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζήμου, Σύλλας Τζουμέρκας

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Μετά από είκοσι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη δημοτικότητά του, ο γνωστός παρουσιαστής Αντώνης Παρασκευάς σκηνοθετεί ο ίδιος την "απαγωγή" του. Αποσύρεται σ' ένα κλειστό ξενοδοχείο απ' όπου παρακολουθεί, μέσα από τις πολλές ανοιχτές τηλεοράσεις και τις πρωινές εκπομπές, τις εξελίξεις σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Κι ενώ περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει, ο Αντώνης Παρασκευάς διαπιστώνει προς φρίκη του πως σιγά σιγά το όνομά του αρχίζει να ξεχνιέται και η ζωή συνεχίζεται χωρίς εκείνον.

Η ταινία της Ελίνας Ψύκου έκανε την πρεμιέρα της στο 63ο Φεστιβάλ Βερολίνου και κατέγραψε λαμπρή φεστιβαλική πορεία με διακρίσεις στο Κάρλοβι Βάρι (2013) και στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Συνδυάζοντας τη μαύρη κωμωδία και το δράμα, η σκηνοθέτις δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα εγκατάλειψης, ενώ ο Χρήστος Στέργιογλου συνθέτει ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα ανελέητο πορτρέτο ενός αναλώσιμου τηλεοπτικού αστέρα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-01-2014  |  Διανομή: Feelgood Entertainemnt  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.