Πέμπτη και 12

Πεμπτη και 12

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Φλωκατούλας, Λευτέρης Ελευθερίου

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Ευτύχης (Θανάσης Τσαλταμπάσης) είναι χαρακτηριστικά... άτυχος! Αυτό που λέμε "δεν του κάθεται τίποτα" καθώς κάθε φορά που πάει για κάτι καλό, πάντα καταλήγει μπλεγμένος. Παράλληλα ο Ευτύχης βλέπει την ατυχία του να σημαδεύει και την προσωπική του ζωή καθώς δεν μπορεί να σταυρώσει γυναίκα. Μία ημέρα, πάνω στην απόγνωσή του, αποφασίζει να ακολουθήσει τις συμβουλές ενός αστέγου που συναντά στο δρόμο. Και τότε (αν και παρά τις ως τότε προσπάθειές του) βρίσκει ως δια μαγείας δουλειά. Μόνο που σύντομα θα πέσει πάνω στον διαπλεκόμενο Δημοσθένη Χατζηνικολή (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι θα κάνει ένα πάρτι για την κόρη του, τότε είναι ώρα οι μάσκες να πέσουν.

Πρώτη σκηνοθετική (και σεναριακή) δουλειά για τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, που κρατά για τον εαυτό του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο «Πέμπτη και 12» πατάει σε γνώριμα μοτίβα για να χτίσει μια κωμωδία με αφετηρία τις επίκαιρες ανησυχίες για την εντιμότητα και την ροπή προς τη διαφθορά. Σε μικρούς ρόλους συναντάμε εκλεκτούς "φίλους" του Τσαλταμπάση όπως οι Κώστας Βουτσάς, Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Τάσος Γιαννόπουλος, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Βάσω Λασκαράκη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-01-2014  |  Διανομή: Village Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.