Behind The Candelabra

Behind The Candelabra

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 118'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Michael Douglas, Dan Aykroyd, Rob Lowe, Bruce Ramsay

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Πριν τον Elton John, τη Madonna και τη Lady Gaga, ένας άλλος καλλιτέχνης είχε θέσει τα θεμέλια της πρόκλησης μέσω της "υπερβολής". Ο Liberace (Michael Douglas) ήταν βιρτουόζος πιανίστας, μοναδικός περφόρμερ και λαμπερός στις εμφανίσεις του στη σκηνή και την τηλεόραση. Η φήμη του απογειώθηκε με την τηλεοπτική σειρά "The Liberace Show", ενώ στη 40χρονη καριέρα του κατάφερε να αποκτήσει ένα πιστό, φανατικό κοινό. Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ο Liberace έζησε μια δυνατή σχέση με τον Scott Thorson (Matt Damon), ζώντας μαζί του έξι επεισοδιακά χρόνια από την πρώτη στους συνάντηση στο Hilton του Las Vegas μέχρι τον πικρό, δημόσιο χωρισμό τους.

Παρότι το «Behind The Candelabra» προβλήθηκε τηλεοπτικά από το HBO στην Αμερική, στον υπόλοιπο πλανήτη δοκιμάζει τις δυνάμεις του στις σκοτεινές αίθουσες. Ο Steven Soderbergh επέλεξε να βασιστεί στο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο Thorson, για να ρίξει φως στην ουσία του χαρακτήρα του Liberace πίσω από την λαμπερή δημόσια εικόνα του. Με προσοχή στη λεπτομέρεια και χρησιμοποιώντας πληθώρα πραγματικών αντικειμένων του καλλιτέχνη, με τους δύο πρωταγωνιστές να αλλάζουν 60 κοστούμια ο καθένας στη διάρκεια του φιλμ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-12-2013  |  Διανομή: Hollywood Entertainemnt

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.