Ο Εχθρός Μου

Ο Εχθρος Μου

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μανόλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Αντώνης Καρυστινός, Ηλίας Μουλάς, Θανάσης Παπαγεωργίου

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ένας φιλήσυχος και ιδεολόγος γεωπόνος, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα δει ξαφνικά τη ζωή του να αλλάζει. Ο 48χρονος οικογενειάρχης Κώστας Στασινός (Μανώλης Μαυροματάκης) ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια (Μαρία Ζορμπά) και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Η οικογενειακή τους γαλήνη όμως θα διαταραχθεί για τα καλά μετά την εισβολή στο σπίτι μιας συμμορίας διαρρηκτών που θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Ο Κώστας πλέον δεν ξέρει αν πρέπει να αφήσει το θέμα στα χέρια της Αστυνομίας ή να αναζητήσει ο ίδιος την κάθαρση για όσα συνέβησαν.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου (και μέλος της "αγίας τριάδας" μαζί με τους Νίκο Περάκη και Γιώργο Πανουσόπουλο) ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 13 χρόνια μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» (2000). «Ο Εχθρός Μου» προσπαθεί να προσεγγίσει την χαμένη ισορροπία στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιβιώσουν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14-11-2013  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.