Paradise: Faith

Παράδεισος Της Πίστης

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ulrich Seidl

Πρωταγωνιστούν: Maria Hofstatter, Nabil Saleh, Natalya Baranova, Rene Rupnik, Daniel Hoesl

Κείμενο: Μανώλης Δούνιας

Για την Anna Maria (Maria Hofstatter) οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ταυτόσημες με το ιεραποστολικό έργο που πρέπει να κάνει. Περιφέρεται στις φτωχικές συνοικίες της Βιέννης κρατώντας ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας και προσπαθεί να προσηλυτίσει όσο περισσότερους μπορεί. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι θα φέρει την Αυστρία πίσω στο δρόμο του θεού. Ο καθημερινός της Γολγοθάς περιλαμβάνει αυτομαστίγωμα μπροστά στην εικόνα του Χριστού αλλά και τον περιστασιακό αυνανισμό με τη βοήθεια του... εσταυρωμένου. Όταν όμως ξαφνικά στη ζωή της γυρίζει ο μουσουλμάνος παράλυτος σύζυγός της (Nabil Saleh), οι ολοήμερες ψαλμωδίες αντικαθίστανται από καβγάδες και βρισιές, καθώς εκείνος δε βλέπει με καλό μάτι την προσκόλληση της γυναίκας του στην χριστιανική θρησκεία.

Το «Paradise:Faith» θα μπορούσε να ονομαστεί και ο "Πόλεμος των Ρόουζ" αλά αυστριακά. Οι δύο σύζυγοι κάνουν ότι μπορούν για να λυγίσουν ο ένας τον άλλον. Εκείνος τριγυρίζει στο σπίτι σπάζοντας όλα τα σύμβολα της χριστιανικής πίστης που βρίσκει "στολισμένα" αριστερά και δεξιά, ενώ η εκείνη του παίρνει το αναπηρικό καροτσάκι και τον αφήνει να σέρνεται στους διαδρόμους του σπιτιού κυνηγώντας την. Κάποιοι ίσως σοκαριστούν από το θέμα της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Ulrich Seidl προσπαθεί με τη δεύτερη ταινία της τριλογίας του "Paradise" να ερμηνεύσει τι σημαίνει στην σημερινή εποχή να κουβαλάς ένα σταυρό. Χρησιμοποιώντας ένα ντοκουμενταρίστικο στυλ μας δίνει μια κωμωδία για γερά νεύρα. Βλέπει με καθαρή κινηματογραφική ματιά τους παραλληλισμούς ανάμεσα σε συζυγική και θρησκευτική πίστη αλλά και τη σύνδεση ανάμεσα στο θρησκευτικό φανατισμό και τη σεξουαλική καταπίεση. Εξαιρετική η Maria Hofstatter που προετοιμαζόταν επτά (!) ολόκληρα χρόνια για να ερμηνεύσει το ρόλο της Anna Maria.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-09-2013  |  Διανομή: Feelgood Entertainment

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.