The Butler

Ο Μπάτλερ

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 132'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Lee Daniels

Πρωταγωνιστούν: Forest Whitaker, Terrence Howard, Cuba Gooding Jr., Oprah Winfrey, Lenny Kravitz

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο αφροαμερικανός Cecil Gaines (Forest Whitaker) είναι ένας αφροαμερικάνος που υπηρετεί ως μπάτλερ στον Λευκό Οίκο από το 1952 ως το 1986, και γίνεται μάρτυρας από πρώτο χέρι των σημαντικότερων πολιτικών στιγμών του 20ου αιώνα. Έχοντας υπηρετήσει οκτώ οικογένειες εκλεγμένων προέδρων, από τον Τρούμαν ως τον Ρήγκαν, ο Cecil Gaines άφησε το δικό του στίγμα σε όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια στο Λευκό Οίκο.

Βασισμένο στο εμπνευσμένο άρθρο του Wil Haygood στη Washington Post με τίτλο "A Butler Well Served By This Election", το «The Butler» βρίσκονταν στα συρτάρια της Sony από το 2009. Τελικά τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Lee Daniels («Precious») με τον βραβευμένο με Oscar Forest Whitaker στον πρωταγωνιστικό ρόλο (ως Cecil Gaines αντί του πραγματικού προσώπου Eugene Allen). Πέρα από την κεντρική ιστορία, την παράσταση στο «The Butler» κλέβει η "παρέλαση" των προέδρων των ΗΠΑ, με εξαιρετικές επιλογές κατά περίπτωση: Robin Williams (Αϊζενχάουερ), John Cusack (Νίξον), Liev Schreiber (Τζόνσον), James Marsden (JFK) και Alan Rickman (Ρήγκαν).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-12-2013  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.