Snowpiercer

Snowpiercer

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 126'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Joon-ho Bong

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Alison Pill, Tilda Swinton, Jamie Bell, Ed Harris

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Στο... σωτήριο έτος 2031 μ.Χ. η γη είναι πολύ διαφορετική από όσο νομίζουμε. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αναστροφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα εποχή παγετώνων και έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι που επέζησαν αυτής της καταστροφής είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα που εξασφαλίζει αέναη κίνηση. Στο εσωτερικό του τρένου έχει διαμορφωθεί ένα άτυπο ταξικό σύστημα. Μόνο που οι επιβαίνοντες της "οικονομικής θέσης", φτάνουν στα όριά τους από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και επαναστατούν. Στόχος τους να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα που η ελίτ της "πρώτης θέσης" θεωρεί "ιερό".

Το «Snowpiercer» του Κορεάτη Joon-ho Bong είναι η πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική δουλειά του σκηνοθέτη και ταυτόχρονα η πρώτη μεγάλη σύμπραξη δυο διαφορετικών κινηματογραφικών σχολών. Αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βασίζεται στο... γαλλικό graphic novel, "Le Transperceneige" και το μεγάλο cast απαρτίζεται από τους Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Tilda Swinton, Octavia Spencer και Ed Harris.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-04-2014  |  Διανομή: Village Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.