Grace Of Monaco

Γκρέις Tου Μονακό

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2014  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Olivier Dahan

Πρωταγωνιστούν: Nicole Kidman, Parker Posey, Milo Ventimiglia, Paz Vega, Tim Roth

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Grace Kelly ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός, που ξεχώρισε για τις ερμηνείες της σε ταινίες όπως οι «Dial M for Murder», «Rear Window» και «To Catch a Thief». Όταν το 1955 ταξίδεψε στις Κάννες για το κινηματογραφικό φεστιβάλ, γνώρισε τον Πρίγκιπα Ρενιέ τον 3ο και ένα χρόνο αργότερα τον παντρεύτηκε αφήνοντας πίσω της την κινηματογραφική καριέρα (με μόλις 11 ταινίες στο ενεργητικό της) για να αναλάβει τα καθήκοντά της ως "πρώτη κυρία". Έξι χρόνια αργότερα, μια κρίση κλόνισε το πριγκηπικό ζεύγος την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη μια κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και του Μονακό. Το Πριγκιπάτο αρνούνταν να συμμορφωθεί με υποδείξεις για το φορολογικό καθεστώς την ώρα που ο πρόεδρος ΝτεΓκώλ έφθανε να απειλήσει μέχρι και με στρατιωτική εισβολή.

Δυο χρόνια από τη ζωή της Grace Kelly επέλεξε για να εστιάσει ο σεναριογράφος Arash Amel, στην ταινία που σκηνοθετεί ο Γάλλος Olivier Dahan («La Vie En Rose»). Το σίγουρο είναι ότι η ταινία που βασίζεται σε ένα πρόσωπο ίνδαλμα, θα συγκέντρωνε λιγότερο τα φώτα της δημοσιότητας αν η Nicole Kidman δεν αναλάμβανε να ενσαρκώσει την Grace Kelly. Κύκλοι του παλατιού του Μονακό, κάνουν λόγο για ιστορικές ανακρίβειες, αλλά κάτι τέτοιο σπανίως επηρεάζει την εισπρακτική πορεία μιας ταινίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-12-2014  |  Διανομή: Seven Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.