Nymphomaniac: Part I

Nymphomaniac Μέρος A'

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 122'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Lars von Trier

Πρωταγωνιστούν: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Joe (Charlotte Gainsbourg) είναι μια διαγνωσμένη νυμφομανής. Μια κρύα βραδιά την εντοπίζει ο Seligman (Stellan Skarsgard) άσχημα χτυπημένη σε ένα δρομάκι. Ο γοητευτικός εργένης αναλαμβάνει να την περιθάλψει στο σπίτι του, ενώ προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς της συνέβη. Έτσι η Joe θα του αφηγηθεί την ιστορία της ζωής της από τη μέρα που γεννήθηκε ως την ηλικία των 50. Η αφήγηση ξεδιπλώνεται κινηματογραφικά σε οκτώ κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους όπως "The Compleat Angler", "Jerome", "Mrs. H", "Delirium", "The Little Organ School", "The Eastern and the Western Church (The Silent Duck)", "The Mirror" και "The Gun".

Γεννημένος για την πρόκληση ο Lars von Trier σερβίρει το «Nymphomaniac» σε δύο -εξίσου προκλητικά- μέρη. Το cast περιλαμβάνει (εκτός από τη νυμφομανή Charlotte Gainsbourg) τους Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Willem Dafoe αλλά και τις κυρίες Uma Thurman και Connie Nielsen. Και επειδή οι ερωτικές σκηνές της ταινίας έπρεπε να είναι πραγματικές και όχι προσποιητές, ο Trier επέλεξε να χρησιμοποιήσει ηθοποιούς από το χώρο του πορνό για να τις γυρίσει και να συνδυάσει αργότερα στο μοντάζ τα πλάνα με τα σώματα των ηθοποιών του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-01-2014  |  Διανομή: Seven Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.