Prince Avalanche

Γελαστός Πρίγκηπας

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault, Joyce Payne, Gina Grande

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Να σας συστήσουμε ένα αταίριαστο ζευγάρι: τον αυστηρό Alvin και τον αδελφό της φιλενάδας του, τον ανασφαλή Lance. Οι δύο τους θα αφήσουν πίσω τους την πόλη για να περάσουν ένα μοναχικό καλοκαίρι επισκευάζοντας τις γραμμές στην άσφαλτο ενός επαρχιακού δρόμου που καταστράφηκε από πυρκαγιά. Αυτή η δουλειά, μέσα στη φύση, θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια ιδιαίτερη φιλία - έκπληξη, θα χτιστεί σταδιακά μέσα από το χιούμορ και την συζήτηση.

Αν το σινεμά είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας, τότε εσχάτως κάτι φαίνεται να αλλάζει στις αντιλήψεις της αμερικανικής κοινωνίας. Μέσα από μια σειρά αμερικανικών ταινιών, κυρίως ανεξάρτητων, παρατηρείται η προσπάθεια να αναδειχθεί η κοινότητα ως πρωταρχικός παράγοντας ανόρθωσης προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής, καλύπτοντας την ολοκληρωτική αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να παράσχει στο άτομο τα απολύτως απαραίτητα.

Στο «Prince Avalanche», μια χούφτα τραυματισμένων χαρακτήρων προσπαθούν να επουλώσουν τις (διαφορετικών προελεύσεων) πληγές τους σε μια περιοχή του Τέξας ρημαγμένη από πρόσφατη φυσική καταστροφή. Έργο δυσχερές, που σύμφωνα με τον David Gordon Green, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από ένα μακρόχρονο φαρσοκωμικό break («Pineapple Express», «Your Highness» και «The Sitter»), σε ένα προσωπικό, ελεύθερο σινεμά, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνδρομή του Αλλου. Αυτή η -για κάποιους αφελής- ιδεολογική στροφή σε ένα προπολεμικό σχήμα αλληλοβοήθειας , ίσως τελικά να είναι ο δρόμος για να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κρίση του Δυτικού Κόσμου. Μιας κρίση όχι μόνο οικονομική ή ιδεολογική, μα πρωτίστως ανθρωπιστική. Αν αυτή η τελευταία της διάσταση εξαλειφθεί, οι υπόλοιπες μοιραία θα ακολουθήσουν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-12-2013  |  Διανομή: Ama Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.