Les Saveurs Du Palais

Υψηλή Μαγειρική

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Christian Vincent

Πρωταγωνιστούν: Catherine Frot, Arthur Dupont, Hippolyte Girardot, Jean d'Ormesson, Jean-Marc Roulot

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Hortense Laborie (Catherine Frot), μια γνωστή σεφ από τη φημισμένη περιοχή Perigord της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Εκεί θα συναντήσει έντονο ανταγωνισμό αλλά και ζήλεια από τα υπόλοιπα μέλη της κουζίνας. Χάρη στο ατίθασο πνεύμα της θα επιβληθεί την ώρα που η αυθεντικές της γαστρονομικές δημιουργίες θα γοητεύσουν τον Πρόεδρο. Σύντομα όμως η Hortense θα καταλάβει ότι η πολιτικές ίντριγκες μπορεί να κρύβουν παγίδες και για την ίδια.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της Daniele Delpeuch, που υπήρξε για δύο χρόνια η προσωπική μαγείρισσα του προέδρου Francois Mitterrand. Ήταν η μόνη γυναίκα σεφ που έχει περάσει ως σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Στο «Les Saveurs Du Palais» τον πρόεδρο (που δεν ονοματίζεται) υποδύεται ο γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος Jean d'Ormesson, ο οποίος μάλιστα γνώριζε προσωπικά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν συχνά παρότι άνηκε στους επικριτές του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-06-2013  |  Διανομή: Filmtrade  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.