Ο Μανάβης

Ο Μαναβης

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 81'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Πρωταγωνιστούν: -, -, -, -, -

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Ο Νίκος Αναστασίου είναι ένας πλανόδιος μανάβης, που μαζί με τη γυναίκα του Σοφία, εκτελεί το ίδιο ζόρικο δρομολόγιο από τη δεκαετία του 1980. Μία φορά την εβδομάδα, ό,τι καιρό και αν κάνει, ξεκινούν από τα Τρίκαλα και επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, εκτελώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Όμως ο Νίκος και η οικογένειά του δεν είναι απλοί έμποροι μαναβικής. Είναι η μοναδική σταθερή επικοινωνία αυτών των ανθρώπων με τον πολιτισμό και τον έξω κόσμο. Τα τελευταία χρόνια στο δρομολόγιο βοηθάνε και τα δυο παιδιά του ηλικιωμένου πλέον ζευγαριού, ο Κώστας και ο Θύμιος. Η ταινία παρακολουθεί το δρομολόγιο τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος εντυπώθηκε στη μνήμη μας το 1997 με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου» που έκρυβε πολλά χαρίσματα πέρα από τον απίθανο τίτλο. Το νέο του ντοκιμαντέρ με τον αφοπλιστικά ειλικρινή τίτλο «Ο Μανάβης» ξεχώρισε στο πρόσφατο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποσπώντας τελικά το βραβείο κοινού για ελληνική ταινία άνω των 45 λεπτών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-05-2013  |  Διανομή: Ταινιοθήκη Της Ελλάδος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2017 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.