Μικρές Εξεγέρσεις

Μικρες Εξεγερσεις

Σινεφίλ  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Καντζουράκης

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πλειώνης, Αρτο Απαρτιάν, Νικόλας Παπαγιάννης, Bujar Alimani, Αντώνης Βλησίδης

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Η Αννα (Κάτια Γέρου) ζει σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας και ασχολείται με έναν ερασιτεχνικό θίασο. Αναζητά διέξοδο από τους εφιάλτες της παιδικής ηλικίας και τη μίζερη γεμάτη ανεκπλήρωτα όνειρα ενήλικη ζωή της. Χωρίς εκείνη να το ξέρει ο άντρας ζει με τα έσοδα από το εμπόριο λευκής σαρκός, ενώ η Αννα πρέπει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι ο πατέρας της (που την κακοποιούσε στην εφηβεία της) πεθαίνει από εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου. Στην πόλη φτάνει ένας νεαρός ζωγράφος, που αναζητά παντού έργα του βυζαντινού ζωγράφου Πανσέληνου (13ος αιώνας). Η απομονωμένη Αννα θα βρει στον νεαρό άντρα την ελπίδα για ζωή και την προσωπική της αξιοπρέπεια.

Οι «Μικρές Εξεγέρσεις», η τρίτη μεγάλου μήκους (δεύτερη μυθοπλασίας) ταινία του σκηνοθέτη και εικαστικού Κυριάκου Κατζουράκη, βρίσκει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στο Montreal World Film Festival. Πρόκειται για μια συνέχεια της επιτυχημένης πορείας των προηγούμενων ταινιών του σκηνοθέτη («Ο Δρόμος Προς Τη Δύση» το 2003 και «Γλυκιά μνήμη» το 2005), συνθέτοντας μια άτυπη τριλογία. Κοινός άξονας και στις τρεις ταινίες η αναζήτηση, κυρίως εσωτερική, της ταυτότητας των ηρώων μέσα σε διαφορετικά κοινωνικά πρίσματα και συνθήκες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-05-2013  |  Διανομή: New Star

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.