Ματζουράνα

Ματζουρανα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Ρισκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Τρύφων Καρατζάς

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

"Μπορείς και καλύτερα", λέει συνέχεια η Μαίρη στην κόρη της, την Αννα, με σκοπό να τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα της και να αποκτήσει εφόδια. Η 11χρονη Αννα, ένα πραγματικά χαρισματικό παιδί, καταφέρνει να είναι πρώτη σε όλα. Φέτος το καλοκαίρι, η Αννα συμμετέχει σε μια εκπομπή μαγειρικής όπου έχει ήδη φτάσει στον ημιτελικό και όλοι περιμένουν ότι θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο. Η μαμά της χαίρεται και καμαρώνει γι αυτήν. Εντελώς απρόοπτα όμως, η Αννα αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και να παθαίνει διάφορα ατυχήματα, που οδηγούν στον αποκλεισμό της από την εκπομπή. Τι συμβαίνει; Ποιος είναι ο λόγος που η Αννα, ξαφνικά, δημιουργεί προβλήματα;

Η "σοβαρή" στροφή στην καριέρα της ιδιαίτερης δημιουργού Όλγας Μαλέα, η οποία ξεκίνησε με το αλήστου μνήμης «Λουκουμάδες με Μέλι», ολοκληρώνεται με την «Ματζουράνα», ένα ψυχολογικό δράμα δίχως ίχνος (ηθελημένου) χιούμορ. Τα καλά νέα για την «Ματζουράνα» είναι πως, σε σχέση με τους υπόλοιπους "μαγειρικούς" τίτλους της φιλμογραφίας της («Ριζότο», «Λουκουμάδες με Μέλι») είναι υποφερτή, διαθέτει ατμοσφαιρικό score από τον Γιώργο Κουμεντάκη και μια προσγειωμένη ερμηνεία από την Γιούλικα Σκαφιδά. Τα καλά νέα όμως σταματούν εδώ.

Το φιλμ ξεκινά με το ανταγωνιστικό τηλεπαιχνίδι και την καταπιεστική μάνα, στρέφεται αυθαίρετα στο τραύμα, μετά την "μεγάλη" αποκάλυψη κάνει μια μικρή στάση στο νοσοκομειακό δράμα, για να επιστρέψει τελικά στο τηλεπαιχνίδι. Ακόμα κι αν παραβλέψεις την έλλειψη δραματουργικής συνοχής, ακόμα κι αν αγνοήσεις τις διαλογικές αδυναμίες και τις επιμέρους κακοτεχνίες, είναι δύσκολο να χωνέψεις την αντίφαση μιας ταινίας που, ενώ μιλά για μεγάλους που στερούν από τα παιδιά την παιδικότητα τους, παράλληλα απαιτεί από την ανήλικη πρωταγωνίστριά της να συμμετάσχει σε σκηνές, που θα μπορούσαν να έχουν ανάλογες συνέπειες για την ίδια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-04-2013  |  Διανομή: Feelgood Entertainment

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.