Robert Mitchum Est Mort

Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ Είναι Νεκρός

Δραματική  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 91'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Olivier Babinet, Fred Kihn

Πρωταγωνιστούν: Olivier Gourmet, Pablo Nicomedes, Bakary Sangare, Danuta Stenka, Andre Wilms

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Ο Franky είναι ένας ηθοποιός που περνάει κρίση, υποφέρει από αϋπνία και μια δόση παράνοιας. Ο Arsene, παραγωγός, ατζέντης και φίλος του, είναι μια πατρική φιγούρα που έχει προσκολληθεί στον Franky ως μοναδική του πηγή εσόδων. Εκτός όλων των άλλων, ο Arsene είναι και κλεπτομανής κι έτσι κλέβουν ένα αμάξι από τη Γαλλία για να πάνε να συναντήσουν ένα γνήσιο Αμερικανό σκηνοθέτη σε ένα υποτιθέμενο φεστιβάλ κάπου στον Αρκτικό Κύκλο. Κι όπως σε κάθε road movie που σέβεται τον εαυτό του, οι δυο πρωταγωνιστές συναντούν παράξενους χαρακτήρες, αναποδιές κάθε είδους και απίστευτα τοπία.

O μικρομηκάς Olivier Babinet και ο φωτογράφος Fred Kihn συνεργάζονται στη σκηνοθεσία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας τους, με τον ευφάνταστο τίτλο «Robert Mitchum Est Mort», μια αστεία, ροκ, μελαγχολική Οδύσσεια τριών ντεσπεράντος στην Ευρώπη. Πρωταγωνιστούν οι Olivier Gourmet (Βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Καννών για το «The Son» των αδελφών Dardenne), Andre Wilms (πρωταγωνιστής στο «Le Havre» του Kaurismaki, Ευρωπαϊκό βραβείο Δεύτερου Αντρικού ρόλου για τη «La Vie De Boheme» επίσης του Kaurismaki).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-03-2013  |  Διανομή: Carousel Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.