Φιλιά Εις Τα Παιδιά

Φιλια Εις Τα Παιδια

Ντοκιμαντέρ  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 115'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος είναι πέντε μικρά εβραιόπουλα που διέφυγαν της σύλληψης επί Κατοχής και έτσι σώθηκαν από τον θάνατο χάρη σε οικογένειες χριστιανών, πέντε "κρυμμένα παιδιά" που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή και που αφηγούνται σήμερα τις ιστορίες τους. Πέντε μικρές ιστορίες αλλά μια σκιαγράφηση της ζωής των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ που παρακολουθεί την ιστορία πέντε μικρών παιδιών από την παιδική τους ηλικία έως σήμερα, χρησιμοποιώντας προσωπικά ντοκουμέντα (ένα παιδικό ημερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια) που αντικατοπτρίζουν μια ολόκληρη εποχή. Μια ταινία για το διωγμό των ελλήνων εβραίων, αλλά και για τη γενναιότητα των ανθρώπων που έσωσαν ζωές με κίνδυνο της δικής τους. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, βασική διάθεση και θέληση του ήταν να δείξει πώς τα συγκεκριμένα παιδιά βίωσαν τον αποκλεισμό, τον τρόμο και την αγωνία.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-02-2013  |  Διανομή: Carousel Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2022 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.