L' Homme Qui Rit

Ο Ανθρωπος Που Γελά

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 95'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Ameris

Πρωταγωνιστούν: Gerard Depardieu, Marc-Andre Grondin, Emmanuelle Seigner, Christa Theret, Arben Bajraktaraj

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα, ο Gwynplaine ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο, το οποίο τον κάνει να φαίνεται ότι χαμογελά συνεχώς, εντάσσεται σε έναν περιοδεύοντα θίασο. Το μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο, αντικείμενο εκδίκησης από τον βασιλιά, σύντομα κάνει τον Gwynplaine φίρμα, όμως γι αυτόν το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έρωτάς του με την τυφλή Dea.

'Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του σπουδαίου γάλλου συγγραφέα Victor Hugo μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Ο "Ανθρωπος Που Γελά", η άφθαρτη κοινωνική αλληγορία του 19ου αιώνα, αφήνεται στα χέρια του Jean-Pierre Ameris («Ανώνυμοι Ρομαντικοί»). Με ένα αξιοπρόσεκτο cast το οποίο περιλαμβάνει τους Gerard Depardieu, Emmanuelle Seigner και Marc-Andre Grondin και αισθητική που επιδιώκει να παραπέμψει στον Τζόκερ του «The Dark Knight» και στο «V For Vendetta», το φιλμ από τη Γαλλία φιλοδοξεί να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εκπλήξεις της κινηματογραφικής χρονιάς.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-01-2013  |  Διανομή: Videorama Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.