Et Si On Vivait Tous Ensemble?

Και Αν Ζούσαμε Όλοι Μαζί;

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: St?phane Robelin

Πρωταγωνιστούν: Jane Fonda, Daniel Br?hl, Geraldine Chaplin, Guy Bedos, Claude Rich

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Η Annie, ο Jean, ο Claud, ο Albert και η Jeanne είναι κολλητοί φίλοι για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Έτσι, όταν η μνήμη τους αρχίζει να εξασθενεί, η καρδιά τους δυναμώνει ώστε να αντιδράσει στην προοπτική ενός οίκου ευγηρίας, που διαφαίνεται ορατή. Όμως, οι πέντε φίλοι επαναστατούν και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι. Στην αρχή το σχέδιο τους φαίνεται ανόητο. Όμως, όταν αυτή η συγκατοίκηση γίνεται δημιουργική και επαναφέρει μνήμες από τις παλιές καλές εποχές, τότε αυτή η απόφαση τους μετατρέπεται σε μια θαυμάσια περιπέτεια -να μοιράζονται το ίδιο σπίτι στα 75 τους. Μαζί τους μένει και ο Dirk, ένας νεαρός Γερμανός φοιτητής εθνολογίας, που σκοπό έχει να μελετήσει τον υπερήλικο πληθυσμό της Γαλλίας.

Γαλλογερμανική δραμεντί σε σενάριο και σκηνοθεσία του Stephane Robelin με πρωταγωνιστές τους Jane Fonda, Daniel Bruhl, Geraldine Chaplin, Pierre Richard, Claude Rich και Guy Bedos. Η τρίτη ηλικία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά κυρίως η ανατρεπτική και φρέσκια ματιά με την οποία επιλέγει μια παρέα ηλικιωμένων να τα αντιμετωπίσει. Ενδιαφέρουσα πληροφορία για την ταινία αποτελεί το γεγονός ότι η Jane Fonda επιστρέφει για πρώτη φορά σε γαλλόφωνο ρόλο ύστερα από το «Tout Va Bien» του Jean - Luc Godard to 1972, όπου και πρωταγωνιστούσε.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-11-2012  |  Διανομή: Ama Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.