Barbara

Μπάρμπαρα

Δραματική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Christian Petzold

Πρωταγωνιστούν: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock, Christina Hecke, Claudia Geisler

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Η Barbara (Nina Hoss) είναι μια όμορφη γιατρός που εργάζεται στην Ανατολική Γερμανία της δεκαετίας του '80. Βασικό της μέλημα είναι να δραπετεύσει στη Δύση για να μπορέσει να είναι μαζί με τον αγαπημένο της. Έχοντας υποβάλει αίτηση εξόδου από τη χώρα η οποία όμως απορρίφθηκε, παίρνει δυσμενή μετάθεση στο επαρχιακό νοσοκομείο ενός απομακρυσμένου χωριού. Χωρίς να το περιμένει, τόσο η επερχόμενη κατάρρευση της χώρας της, όσο η αγάπη της για τους ασθενείς και κυρίως το δέσιμό της με έναν μυστηριώδη συνάδελφο της, τον Andre (Ronald Zehtfeld), τοποθετούν στην καρδιά της ένα τεράστιο δίλημμα που κόβει την επιθυμία της στην μέση.

Το «Barbara» είναι το βραδυφλεγές, μελαγχολικό δράμα του Christian Petzold («Yella») που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και αποτελεί την υποψηφιότητα της Γερμανίας για την κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας στα επερχόμενα Oscar. Ο γερμανός σκηνοθέτης στηρίζεται στη σιωπηλή αλλά εκκωφαντική ερμηνεία της μούσας του, Nina Hoss και αποτυπώνει στο σελιλόιντ τη νωθρότητα μιας ολόκληρης εποχής.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-10-2012  |  Διανομή: Seven Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.