Η Κόρη

Η Κορη

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 90'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Σαβίνα Αλιμάνι, Αγγελος Παπαδήμας, Γιώργος Συμεωνίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Θεοδώρα Τζήμου

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Η Μυρτώ (Σαβίνα Αλιμάνι) μαθαίνει ότι ο πατέρας της είναι βαθειά χρεωμένος, βρίσκοντας την ξυλαποθήκη του ξαφνικά κλειστή. Πιστεύοντας ότι ο συνεταίρος του έχει την ευθύνη για τα χρέη, το 14χρονο κορίτσι αποφασίζει να απαγάγει τον 8χρονο γιό του όταν εκείνος εμφανίζεται ξαφνικά στην αποθήκη. Η Μυρτώ είναι αποφασισμένη για όλα, όμως η σχέση που αναπτύσσεται με το νεαρό αγόρι μέσα στην ξυλαποθήκη όπου το έχει "φυλακίσει" αρχίζει να περιπλέκεται κάθε ώρα που περνά.

Μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, «Η Kόρη είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του σκηνοθέτη Θάνου Αναστόπουλου («Όλο Το Βάρος Του Κόσμου», «διόρθωση») και αποτέλεσε την ταινία - έκπληξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας μετά την απονομή των βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών Ελληνικών Ταινιών. Κεντρικός άξονας της ταινίας είναι ερωτήματα που βασανίζουν τον ίδιο το σκηνοθέτη, ιδιαίτερα από τότε που έγινε πατέρας, και επικεντρώνονται κυρίως γύρω από τις οικογενειακές σχέσεις και την αντανάκλαση τους στην κοινωνία.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-10-2012  |  Διανομή: Strada Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2020 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.