Do Not Forget Me Istanbul

Η Αξέχαστη Πόλη

Κοινωνική  |  Παραγωγή: 2011  |  Διάρκεια 118'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Στέργιος Νιζήρης κ.α.

Πρωταγωνιστούν: Ali Suliman, Mira Furlan, Alma Terzic, Γιώργος Συμεωνίδης, Hiam Abbass

Κείμενο: Μαριτίνα Παπαμήτρου

Ένας επιφυλακτικός έμπορος από τη Θεσσαλονίκη, ένα δυστυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι, ένα ερωτευμένο ζευγάρι με πολλές διαφορές, μια Βόσνια νεαρή ηθοποιός, μια ξεριζωμένη ηλικιωμένη γυναίκα από την Παλαιστίνη, ένας μουσικός με υπαρξιακές αναζητήσεις κι ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του πληθωρικού πορτρέτου της Κωνσταντινούπολης που καταφέρνει να αποτυπώσει την πολυπολιτισμικότητα και την οικουμενική διάσταση της Αξέχαστης Πόλης.

Επτά σκηνοθέτες από διαφορετικά μέρη του κόσμου (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Αρμενία), με κοινό σημείο αναφοράς τις ρίζες τους από την Πόλη, ένωσαν τις σκηνοθετικές και σεναριακές τους δυνάμεις για να συνθέσουν ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και εικόνων δίνοντας το στίγμα της πόλης που αποτελεί το αιώνιο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης. Έξι δεκαπεντάλεπτα φιλμάκια που σκοπό έχουν να αναδείξουν την πολιτιστική επιρροή της Κωνσταντινούπολης στη συλλογική μνήμη πολλών διαφορετικών λαών. Να σημειώσουμε ότι η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κωνσταντινούπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-09-2012  |  Διανομή: Feelgood Entertainment  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.