Seven Psychopaths

Επτά Ψυχοπαθείς

Κωμωδία  |  Παραγωγή: 2012  |  Διάρκεια 110'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Martin McDonagh

Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Abbie Cornish, Woody Harrelson, Christopher Walken, Sam Rockwell

Κριτική: Μαριάννα Ράντου

Ο Marty (Colin Farrell), απένταρος σεναριογράφος, προσπαθεί να βρει έμπνευση για να ολοκληρώσει το σενάριο του, με τίτλο «Seven Psychopaths». Ο καλύτερος του φίλος, Billy (Sam Rockwell) φέρελπις ηθοποιός και απαγωγέας σκύλων, προσπαθεί να τον βοηθήσει με κάθε μέσο έχοντας πάντα την βοήθεια του ιδιόμορφου συνεργάτη του, Hans (Christopher Walken). Όταν οι δυο τελευταίοι απαγάγουν το σκυλάκι ενός ψυχοπαθούς γκάνγκστερ (Woody Harrelson), το σενάριο αρχίζει να γράφεται από μόνο του. Μόνο που η "συμμορία" θα πρέπει να βγει ζωντανή από τα χέρια του υποκόσμου.

Το «Seven Psychopaths» είναι ένα φιλμ που δύσκολα κατηγοριοποιείται. Είναι μια μαύρη κωμική περιπέτεια με σπλάτερ τόνους, είναι μια συρραφή παράλληλων και αλληλοσυμπληρούμενων ιστοριών, είναι ένα αυτοαναφορικό σχόλιο στη συγγραφική διαδικασία με πολλές αυτοβιογραφικές πινελιές από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Martin McDonagh.

Ο McDonagh, γνωστός οψίμως στο ευρύ κοινό από την υποψήφια για Oscar κινηματογραφική του απόπειρα «In Bruges» και το βραβευμένο μικρού μήκους «Six Shooter» και ήδη από καιρό διαβόητος στο βρετανικό θεατρικό κοινό με τις 'ιρλανδέζικες τριλογίες' του, έχει τη χαρακτηριστική ικανότητά να πλάθει αμέτρητες, εντελώς μοναδικές ιστορίες: σκοτεινές, αιματηρές, απρόβλεπτες, βλάσφημες -μ' ένα sui generis τρόπο που βγάζουν τη γλώσσα στον Παράδεισο αλλά και που φοβούνται την Κόλαση μαζί- χιουμοριστικές, αλλά και βαθιά τραγικές. Οι ιστορίες του McDonagh ταυτόχρονα σε απωθούν με τη βιαιότητα και τη σκληρότητά τους, μα και παρακολουθούνται ευχάριστα χάρη στο μαύρο χιούμορ και τα απανωτά σαρκαστικά κλεισίματα του ματιού του συγγραφέα προς τον θεατή. Έτσι και στο «Seven Psychopaths», αυτό που μένει τελικά στο θεατή μετά την έξοδο από την αίθουσα δεν είναι η βία, το αίμα και οι σκοτεινές ιστορίες καθαυτές, μα οι κοφτερές ατάκες, ο σαρδόνιος τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται η μια ιστορία μέσα στην άλλη και, κυρίως, η παρέλαση των ανεπανάληπτων χαρακτήρων που έπλασε η πένα του MacDonagh και πήραν σάρκα και οστά με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Christopher Walken, Sam Rockwell, Woody Harrelson και Tom Waits.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-11-2012  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.